PONOVO PREKO SAVSKOG TRGA: Od sutra na redovnim trasama saobraćaju tramvajske linije 11 i 12
Foto: Marina Lopičić

PONOVO PREKO SAVSKOG TRGA: Od sutra na redovnim trasama saobraćaju tramvajske linije 11 i 12

Beograd -

Počev od srede 9. februara ponovo se uspostavljaju tramvajske linije 11 (Kalemegdan/Donji grad/Blok 45) i 12 (Omladinski stadion-Banovo brdo) na svojim redovnim trasama preko Savskog trga i ulice Savska, saopštavaju iz Sekretarijata za javni prevoz.

Sa završetkom radova na rekonstrukciji tramvajske pruge u zoni Savskog trga, stekli su se uslovi za ponovno vraćanje linija 11 i 12 na svoje redovne trase. Tramvaji sa pomenutih linija će se od Savskog trga kretati ulicama Savska, Bulevar vojvode Mišića preko Mosta na Adi do Bloka 45 (linija br. 11), odnosno preko petlje „Radnička” do Banovog brda (linija 12).

S obzirom da još nisu izgrađena stajališta u ulici Savska (u visini Pošte 5), tek po završetku njihove izgradnje, što se očekuje za oko tri meseca, biće stavljena u funkciju. U međuvremenu, vozila sa linija br. 12 privremeno će koristiti stajališta u ulici Nemanjina, dok vozila sa linije br. 11 u predmetnoj zoni za sada neće imati stajališta.

Srednja dužina linije br. 11 iznosi 14,688 km. Na liniji će saobraćati 5 vozila celodnevno sa intervalom sleđenja od 23 minuta. Srednja dužina linije br.12 iznosi 10,379 km. Na liniji će saobraćati 11 vozila sa intervalom sleđenja od 10 minuta.

Konačnim završetkom radova na izgradnji Savskog trga povezivanjem Nemanjine i Karađorđeve ulice sa Savskom ulicom stvorili su se uslovi za puštanje u saobraćaj tramvajskih linija 11 i 12 koje su do sada saobraćale preko Novog Beograda.

Za stanovnike Banovog brda ovo će imati poseban značaj jer će novom trasom linije 12 dobiti direktnu, kratku i značajno bržu vezu sa Sajmom, Mostarskom petljom, Savskim trgom uz mogućnost presedanja na veliki broj drugih linija sa kojima je moguć kontakt na navedenim tačkama (17, 18, 23, 37, 46, 51, 52, 53, 55, 56, 56L, 58, 88 i E2).

Za stanovnike Dorćola preko linije 11 biće takođe omogućena veza sa Savskim trgom, Mostarskom petljom i Sajmom uz presedanje na ostale navedene linije, saopštavaju iz Sekretarijata za javni prevoz.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track