Studenti iz Nemačke u poseti Starom dvoru

Poseta

Studenti iz Nemačke u poseti Starom dvoru

Beograd -
Posetu grupe od 21 studenta organizovala je „Fondacija Konrad Adenauer” u okviru seminara „Srbija – zemlja između istoka i zapada

BEOGRAD - Tatjana Pašić, zamenica gradonačelnika Beograda, primila je danas u Starom dvoru studente iz Savezne Republike Nemačke. Posetu grupe od 21 studenta organizovala je „Fondacija Konrad Adenauer” u okviru seminara „Srbija – zemlja između istoka i zapada”, koji traje od 26. avgusta do 1. septembra.

– Posete ove vrste mnogo utiču na imidž Beograda, a dokaz tome su i današnji gosti, koji kažu da su prijatno iznenađeni Beogradom, jer su očekivali drugačije utiske. To je za nas bitno, mi menjamo loš imidž iz prethodnih vremena i mislim da smo napravili veliki napredak. Vrlo je važno da mladi ljudi putuju, obilaze druge zemlje i gradove, upoznaju ljude i da iz našeg grada ponesu najbolje utiske – kazala je Tatjana Pašić.

Ovo mišljenje potvrdila je i Eva Barnovic, studentkinja psihologije na Univerzitetu u Konstanci, koja je rekla da će sa nekoliko prijateljica još par dana nakon seminara ostati u Beogradu.

– Ostaćemo jer je ovde sjajno, a najviše nam se dopada duh grada. Kad hodate ulicama Beograda, osećate se veoma prijatno, atmosfera je odlična i vidite da grad ima veliki potencijal – rekla je Eva.

Posle prijema nemački studenti su imali priliku da vide kratak film o Beogradu, a potom su u pratnji vodiča Turističke organizacije Beograda obišli zdanje Starog dvora i upoznali se sa njegovom istorijom.

Posebna pažnja fondacije usmerena je na rad sa mladim i politički zainteresovanim ljudima za koje se organizuju seminari u Nemačkoj, ali i u inostranstvu, pa je tako za ovu grupu studenata organizovana poseta Srbiji, gde će se upoznati sa njenom istorijom, politikom, kulturom i svakodnevnim životom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track