IVANI KOMŠIJA SKINUO CREP SA KUĆE PA MOTORNOM TESTEROM ISEKAO KROV: Nesvakidašnji slučaj na Dedinju, stanari zgrade ugroženi
Foto: Printscreen/TV Pink

IVANI KOMŠIJA SKINUO CREP SA KUĆE PA MOTORNOM TESTEROM ISEKAO KROV: Nesvakidašnji slučaj na Dedinju, stanari zgrade ugroženi

Beograd -

Ivani S. je bahati komšija, kako ona tvrdi, ničim izazvan preko noći skinuo krov sa vile na Dedinju. Crep je kompletno izmrvljen, a motornom testerom je isečena krovna konstrukcija.

Kako kaže, stanari zgrade su životno ugroženi.

- Mi smo jedna prosečna porodica, moja majka je rođena u toj kući u kojoj živi još jedna porodica. U zgradi su sve žene. Komšija koji je živeo u stanu iznad nas se iseljava 7. marta i kada sam se vratila videla sam da je sa krova oguljen crep. Pozvali smo policiju i rečeno nam je da se obratimo građevinskoj inspekciji - navela je Ivana za televiziju Pink i dodala:

krov, Dedinje
foto: Printscreen/TV Pink

- U građevinskoj inspekciji nam je rečeno da imamo pravo da privremeno saniramo 120 kvadrata krova, crepa skinutog. Nalazimo majstore koji stavljaju foliju, tih dana je padao sneg, kiša, strujne instalacije su otvorene. Pod velikim smo rizikom.

Prema njenim reličima, komšija 15. marta dolazi sa majstorom koji nosi motornu testeru i kroz stan u kojem je živeo kao podstanar odlazi na krov i seče krovnu konstrukciju i skida foliju.

- Sada smo bespomoćni, izlaze i MUP i građevinska inspekicija i niko ne može da ga zaustavi. Kuća je stara 120 godina, a nalazi se na placu od 20 ari -priča Ivana.

krov, Dedinje
foto: Printscreen/TV Pink

Ona sumnja da se na ovaj način vrši pritisak da se stanari isele, da se uruši krov.

- Krov može da padne posle prve kiše. Neću da dam plac u bescenje - dodaje Stojanović, koja je protiv komšije podnela i krivičnu prijavu zbog pretnji jer joj je rekao da je sama sebi iskopala grob. On je izašao iz kuće smejući se, bez problema. On se doselio maja 2019. godine i nama tada kreće pakao, nije vlasnik ničega u toj kući, na tom placu, ali skida krov - kazala je ona.

(Kurir.rs/Pink)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track