Sa GSP-om od prvog razreda

Prvaci

Sa GSP-om od prvog razreda

Beograd -
Manifestacija istovremeno je i bila prilika da se na Trgu republike prikaže izložba povodom 120 godina od osnivanja javnog gradskog prevoza u Beogradu, koja se obeležava u oktobru

BEOGRAD - Tradicionalna manifestacija Gradskog saobraćajnog preduzeća „Beograd” posvećena beogradskim prvacima, održana je na Trgu republike. Akciji „Sa GSP-om od prvog razreda” prisustvovali su i predsednik Skupštine grada Aleksandar Antić i generalni direktor gradskog prevoznika Mileta Radojević.

Ova manifestacija istovremeno je i bila prilika da se na Trgu republike prikaže izložba povodom 120 godina od osnivanja javnog gradskog prevoza u Beogradu, koja se obeležava u oktobru.

Na Trgu republike bili su postavljeni novi trolejbus i autobus na gas, kao i stari zeleni autobus „Lejland” iz 1961. godine, a nastup su imali članovi kulturno-umetničkog društva ovog preduzeća, dok su deca radnika GSP „Beograd”, učestvujući kao volonteri radili crteže na temu gradskog prevoza.

Prvaci su od GSP-a na poklon dobili sveske, rasporede časova, bedževe, balone i bombone.Predsednik Skupštine grada Aleksandar Antić rekao je da ova tradicionalna akcija namenjena deci koja polaze u školu, ali i svoj drugoj deci sa kojom se razgovara o načinu funkcionisanja gradskog prevoza i bezbednosti u saobraćaju.

– Ovo je naša zajednička imovina i potrebno je da deca od malih nogu razumeju način života u zajednici, u velikom gradu, kako bi nam i u budućnosti Beograd bio lepo mesto za život. Mi smo ove godine učinili dosta toga da deci i roditeljima olakšamo polazak u školu, osnovci će besplatno koristiti gradski prevoz, obezbedili smo po dva kompleta knjiga a u školi će ih dočekati ormarići, čime je grad Beograd u velikoj meri rasteretio roditelje nekih briga pred polazak dece u školu – istakao je Antić, zahvalivši se i policiji koja će od sutra značajno pojačati svoje prisustvo oko beogradskih škola, kontrolišući saobraćaj.

Generalni direktor GSP „Beograd” Mileta Radojević kazao je da se uz ovu manifestaciju najavljuje i primena zimskog reda vožnje, kojom će od ponedeljka, umesto 700, GSP „Beograd” na ulicama imati 920 vozila.

– Ovo je i značajna godina za naše preduzeće, jer ćemo proslaviti i jubilej od 120 godina postojanja, kada je, sada već davne 1892. godine, Knez Mihailovom ulicom krenuo prvi tramvaj vučen konjskom zapregom, na liniji od Kalemegdana do Terazija. Inače, GSP je tokom leta završio sve potrebne pripreme za predstojeći zimski red vožnje, vozila su remontovana i Beograđani će se voziti bezbedno. Očekujemo novu isporuku autobusa, a nedavno smo dobili i 20 minibusa koji će od sutra, u dogovoru sa Sekretarijatom za socijalnu zaštitu početi sa prevozom dece ometene u razvoju, čime nastojimo da izađemo u susret svim kategorijama naših korisnika, u čemu sve vreme imamo podršku osnivača, grada Beograda – rekao je Radojević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track