02:05

JAO, MEJL BOMBAŠA JE PSIHOTIČAN Direktorka škole u 6 jutros nije mogla da veruje šta čita

DOJAVE O BOMBAMA

JAO, MEJL BOMBAŠA JE PSIHOTIČAN Direktorka škole u 6 jutros nije mogla da veruje šta čita JAVILA SAM KUVARICI DA HITNO IZAĐE

Beograd -

Danas je 97 beogradskih škola dobilo mejl o postavljenoj bombi, a Ministarstvo prosvete ubrzo se oglasilo saopštenjem u kome pojašnjava šta se ovog jutra desilo

- Veliki broj osnovnih škola u Beogradu, njih 97, kao i pojedine srednje škole, jutros je dobilo dojave o bombama. Nakon detaljne provere kontradiverzionih ekipa MUP-a u velikom broju škola, utvrđeno je da su dojave o postavljenim bombama bile lažne. Učenici su vraćeni na nastavu, a u školama gde bezbednosni pregled još traje, učenici su poslati kućama. Nakon završenog KD pregleda škola učenici će biti vraćeni na nastavu - navodi se u saopštenju.

Jedna od škola koja se našla na meti terorista je i OŠ Drinka Pavlović u centru Beograda. Direktorka ove ustavnove Nataša Vasić ekskluzivno za vesti Kurir Televizije novinarki Slađani Nedeljković prepričala je šta se dešavalo ovog jutra.

Nataša Vasić, OŠ Drinka Pavlović, dojava o bombi
foto: Printscreen Kurir Tv

- S obzirom na to da sam prvi put dobila ovakav mejl, srećom videla sam ga u 6 ujutru. Odmah sam obavestila policiju i zaposlene. Mi u školi imamo našu kuhinju i kuvarica dolazi veoma rano, pa sam je pozvala i rekla da napusti školu i sačeka policiju. Sad čekamo specijalnu jedinicu koja je nadležna za ovakve slučajeve, da nam potvrde da je škola bezbedna i da vratimo decu u školu - priča Nataša Vasić, direktorka škole Drinka Pavlović.

Na pitanje šta se nalazilo u mejlu koji je jutros dobila, direktorka je najpre uzdahnula, a onda pokušala da se priseti njegove sadržine.

- Jao, mejl je vrlo čudan, u smislu da neko spasava svet ili ne spasava. Prilično je psihotičan. Ne bih sad o detaljima sadržine mejla, zbog nadležnih koji će to proveravati. Mejl je skroz čudan, u samom naslovu mejla piše da je postavljen eksploziv, a posle toga ide neka nebulozna poruka - zaključila je direktorka Vasić.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja