03:46

Godisnji koncert KUD - Milan Dj. Milicevic

KONCERT KOJI SE NE PROPUŠTA

SPEKTAKL POVODOM 47.GODINA POSTOJANJA! Folkloraši iz Ripnja spremili neviđeni performans. OVO MOŽE SAMO KUD MILAN Đ. MILIĆEVIĆ!

Beograd -

Kulturno umetničko društvo "Milan Đ. Milićević" iz Ripnja održaće solistički koncert u subotu 11. juna u Domu kulture u selu Ripanj nadomak Avale sa početkom u 19 časova.

KUD Milan. Đ. Milićević
foto: Nemanja Nikolić

Ovaj KUD svake godine svoj rođendan proslavlja na sceni, donoseći publici deo igračkog i pevačkog nasleđa. Više od četiri decenije ansambl ima ulogu čuvara, ali i reprezenta igara i pesama naše nematerijalne kulturne baštine, unoseći u njih, iz godine u godinu, novu energiju novih mladih ljudi koji se kontinuirano pridružuju ansamblu.

Ekipa Kurira prisustvovala je u četvrtak veče generalnoj probi na kojoj su igrači uvežbavali koreografiju koju će sutra da izvedu pred publikom. Tom prilikom porazgovarali smo i sa predsednikom KUD-a Zoranom Mitrovskim koji je detaljno objasnio šta posetioci mogu da očekuju.

KUD Milan. Đ. Milićević
foto: Nemanja Nikolić

Novinarka Kurira i voditeljka emisije "Sceniranje" na Kurir televiziji Ljiljana Stanišić koja je od malih nogu igra u KUD "Milan Đ. MIlicevic" takođe će zaigrati igre iz Srbije sa ostalim članovima folklorne grupe igre iz Ripnja.

Ovo kulturno umetničko društvo ima dugu tradiciju. Osnovano je 1.06.1975. (44 godine pod ovim imenom) ali je i pre toga postojalo društvo pri Domu kulture Ripanj. Društvo je imalo preko 35 turneja na tri kontinenta (Evropa, Azija i Afrika): Portugal, Španija, Italija, Poljska, Belorusija, Mađarska, Rumunija, Bugarska, Grčka, Turska i Tunis. KUD "Milan Đ. MIlićević" ima izuzetnu reputaciju i godinama čuva tradiciju i neguje kulturu.

KUD Milan. Đ. Milićević
foto: Nemanja Nikolić

Kurir.rs

Bonus video:

09:43

Dečak iz Obrenovca je najmlađi automehaničar u Srbiji

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track