01:06

Konstitutivna sednica Skupštine grada Beograda

POČELA KONSTITUTIVNA SEDNICA SKUPŠTINE GRADA BEOGRADA: Odlučivaće se o razrešenju sekretara i zamenika sekretara

Beograd -

Konstitutivna sednica Skupštine grada Beograda počela je u 10 časova. Na njoj će biti potvrđeni odbornički mandati i izabrani predsednik gradskog parlamenta i njegov zamenik. Nakon uvodnog dela sednice, imenovan je verifikacioni odbor za potvrđivanje mandata.

Nakon konstituisanja Skupštine grada, počinje da teče rok od 30 dana za izbor gradonačelnika, koji mora biti iz redova odbornika.

1 / 22 Foto: Zorana Jevtić

Kako je najavljeno, na sednici će se odlučivati i o razrešenju sekretara i zamenika sekretara Skupštine, a posle toga i o postavljanju novih kadrovskih rešenja. Na prvoj sednici biće izabrani i članovi administrativno-mandatne komisije.

Konstitutivnom sednicom Skupštine grada, do izbora predsednika Skupštine, u skladu sa Zakonom o lokalnim izborima i Poslovnikom Skupštine grada Beograda, predsedavaće najstariji odbornik.

U sastavu nove Skupštine grada, Srpska napredna stranke imaće 48 odbornika, socijalisti osam, Ujedinjeni za pobedu Beograda 26, Zavetnici i Dveri po četiri, koalicija Nada sedam i koalicija Moramo imaće 13 odbornika.

Gradonačelnik Beograda bi, kako zakon propisuje, trebalo da bude izabran u roku od mesec dana nakon konstitutituisanja skupštine.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track