POČELA SEZONA KUPANJA NA ADI: O kupačima brine od 40 do 60 spasilaca, temperatura vode 23 stepena
Foto: Zorana Jevtić

beogradsko more

POČELA SEZONA KUPANJA NA ADI: O kupačima brine od 40 do 60 spasilaca, temperatura vode 23 stepena

Beograd -

BEOGRAD - Leto je konačno stiglo na Adu Ciganliju i sezona kupanja je zvanično otvorena. Voda je dostigla prijatna 23 stepena, a o kupačima svakodnevno brine od 40 do 60 spasilaca.

Ove godine zbog održavanja Svetskog prvenstva u kajaku, leto na Adu stiže kasnije nego inače, pa je sasvim sigurno da će, ako ne baš prvog radnog dana u nedelji, onda bar sledećeg vikenda, ovdašnje plaže biti krcate ljudi koji su se uželeli plivanja. Mada, ne može se baš reći ni da je i pre starta sezone kupača ovde falilo.

Ove godine, najveća promena je bezbednost na kupalištu. Spasioci su već uveliko pre 10 časova zauzeli svoje položaje, a ako dođe do ozbiljnijih problema, tu su dva vozila hitne pomoći. Spasioci su na kupalištima prisutni od 10 do 19 časova i tada se i preporučuje kupanje na Savskom jezeru.

Opominju se građani da se pre ulaska u vodu obavezno rashlade, kao i da se ne kupaju pod dejstvom psihoaktivnih supstanci i alkohola.

Kao i svake godine, za najmlađe neplivače će biti organizovana besplatna školica plivanja, a prvi časovi će biti održani 1. jula. Uz đačke knjižice će moći da bazičnu i naprednu školicu plivanja.

Kurir.rs/Blic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track