Telekom Srbija donirao Pametnu klupu JP „Ada Ciganlija“
Foto: Siniša Dugonjić

Telekom Srbija donirao Pametnu klupu JP „Ada Ciganlija“

Beograd -

Kompanija Telekom Srbija poklonila je solarnu pametnu klupu JP „Ada Ciganlija“, na kojoj će brojni posetioci ove ekološke oaze Beograda moći besplatno da koriste mts Wi-Fi uslugu, da pune mobilne uređaje, kao i da dobiju informacije o vremenskoj prognozi, vlažnosti vazduha, vazdušnom pritisku, kvalitetu vazduha i nivou buke. Klupa je postavljena na pešačkoj stazi Lake front, na krajnjem nizvodnom delu Savskog jezera, nasuprot panoramske platforme, sa pogledom na gejzir.

Telekom Srbija, Ada Ciganlija
foto: Siniša Dugonjić

Pametna klupa je svetski poznat proizvod srpske kompanije Strawberry energy. Budući da je reč o urbanom mobilijaru koji koristi održive i obnovljive resurse, ova donacija predstavlja dodatni doprinos kompanije Telekom Srbija ekološkom pristupu očuvanja prirodne sredine Ade Ciganlije i istovremeno je primer kako se savremene usluge i servisi mogu prilagoditi odgovornom odnosu prema prirodi koji je jedini način kreiranja bolje budućnosti za generacije koje dolaze.

Telekom Srbija, Ada Ciganlija
foto: Siniša Dugonjić

Pored prirodnih bogatstava, Ada Ciganlija svojim posetiocima nudi više od 250 sportsko-rekreativnih i kulturno-zabavnih sadržaja, a pametna klupa koja se napaja solarnom energijom biće još jedan moderan dodatak bogatim sadržajima.

Telekom Srbija, Ada Ciganlija
foto: Siniša Dugonjić

Projekat postavljanja pametne klupe realizovan je u sklopu programa „Pokrećemo pokretače“, u okviru koga kompanije Telekom Srbija i Strawberry energy sarađuju više od decenije. Telekom Srbija je, kroz navedeni program, donirao pametne klupe i Gradu Novom Sadu, Centru za stručno usavršavanje u obrazovanju u Leskovcu i Domu učenika srednjih škola „Milutin Milanković“ u Beogradu.

(Foto: Siniša Dugonjić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track