Srušena bespravna džamija

nelegalna gradnja

Srušena bespravna džamija

Beograd -
ageri i radnici pojavili su se u sredu rano ujutro ispred objekta koji se nalazi u ulici Slavka Šlandera 68 na Starom Sajmištu, a sama zgrada srušena je bila za samo pola sata

BEOGRAD – Nelegalni verski objekat džamija, koja je bila izgrađena na Starom sajmištu u Beogradu, srušena je u sredu rano ujutro po nalogu građevinske inspekcije, dok vlasnik objekta tvrdi da se radi o stambenom objektu.

Bageri i radnici pojavili su se u sredu rano ujutro ispred objekta koji se nalazi u ulici Slavka Šlandera 68 na Starom Sajmištu, a sama zgrada srušena je bila za samo pola sata.

Vlasnik objekta Alija Duljaj, inače vođa udruženja građana koje okuplja Rome sa Kosova i Metohije, tvrdi da se radi o stambenom objektu u kom “živi njegova porodica. - Gde će sada živeti moja porodica koja broji 13 članova?

Ovo nije džamija, unutra se vide sunđeri gde su deca spavala – tvrdi Duljaj.

Ipak, kada su zidovi srušeni, u unutrašnjosti se pored sunđera video mihrab – molitvena niša i kada za abdest, ritualno pranje pred namaz ili molitvu, iako je čovek koji se predstavio kao Duljajev “pravni savetnik” rekao da su inspektori napravili “socijalni problem, jer nema ni reči o džamiji pošto se u bogomoljama ne nalazi mokri čvor”, pišu Večernje novosti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja