PODRŠKA OPŠTINE STARI GRAD SLEPIM I SLABOVIDIM OSOBA: Saradnja će se unaprediti i kroz pružanje usluga Volonterskog servisa
Foto: Promo

radni sastanak

PODRŠKA OPŠTINE STARI GRAD SLEPIM I SLABOVIDIM OSOBA: Saradnja će se unaprediti i kroz pružanje usluga Volonterskog servisa

Beograd -

Na inicijativu predsednika opštine Stari grad Radoslava Marjanovića danas je održan radni sastanak sa predstavnicima Gradske organizacije slepih Beograda, koju je predvodio predsednik Nikola Đorđević. Sastanku je prisustvovala i zamenica predsednika Skupštine Nevena Dodić.

Opština Stari Grad
foto: Promo

Rezultat dugogodišnje uspešne saradnje i međusobnog razumevanja naše opštine i ove gradske organizacije je angažovanje Darinke Marinković, diplomiranog defektologa, koja je kao slabovida osoba zaposlena u Uslužnom centru Gradske opštine Stari grad, na poslovima podrške i pružanja informacija slepim i slabovidim licima o programima i uslugama, koje se besplatno pružaju Starograđanima.

Opština Stari grad je omogućila opremanje radnog mesta što je uključivalo i nabavku posebnog programa koji omogućava da slepa i slabovida lica mogu uspešno i efikasno da obavljaju sve poslove i usluge u prostorijama Uslužnog centra.

Opština Stari Grad
foto: Promo

„Našu saradnju ćemo dodatno unaprediti kroz pružanje usluga Volonterskog servisa koje će, pre svega, uticati na podizanje kvaliteta života slepih i slabovidih osoba ali i povećati njihovo poverenje u svoju opštinu. Upravo je Darinka spona opštine i vašeg udruženja jer će nam pomoći da definišemo koje su to usluge i potrebe važne za vas. Ovo je pilot projekat koji treba da bude održiv, da usluge volontera postanu sistemske za slepe i slabovide u lokalnoj zajednici“, rekao je predsednik Radoslav Marjanović.

On je naglasio da će opština Stari grad, kroz saradnju sa nadležnim gradskim institucijama, nastaviti da uklanja brojne barijere sa kojima se slepi i slabovidi susreću jer zadatak lokalnih vlasti je da na svaki način unapredi svakodnevni život svih Starograđana, posebno društveno osetljivih grupa.

Opština Stari Grad
foto: Promo

„Danas je sa nama i Darinka. Ona će imati važnu ulogu u kreiranju i sprovođenju pilot projekta pružanja usluga od strane naših volontera slepim i slabovidim osobama“, istakao je predsednik Marjanović, koji je ovom prilikom upoznao Darinku Marinković.

Opština Stari Grad
foto: Promo

Više informacija o ovim i budućim aktivnostima Gradske opštine Stari grad možete pronaći na sajtu opštine www.starigrad.org.rs i Instagram i Facebook stranici.

(Promo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track