"GAZDA MI PODIGAO KIRIJU NA 1.100 EVRA ZBOG NJIH!" Beograđanka prošla pakao, a stanodavcima se loše piše ako Rusi OVO otkriju
Foto: Shutterstock

MUKE

"GAZDA MI PODIGAO KIRIJU NA 1.100 EVRA ZBOG NJIH!" Beograđanka prošla pakao, a stanodavcima se loše piše ako Rusi OVO otkriju

Beograd -

Zbog dolaska Rusa i Ukrajinaca, ali i drugih stranaca pojedini stanodavci su cene kirija povećali za minimum 100 evra, dok je pojedinim stanarima najam skočio za čak 100 odsto.

Takvu muku je na svojoj koži osetila jedna građanka koja živi u Beogradu, a koja je na društvenoj mreži Tviter napisala kako joj je stanodavac podigao kiriju ni manje ni više nego za 100 odsto!

- Nama je kirija upravo povećana za 100 odsto, a kako vi provodite ovu svetu nedelju? Sa 550 na 1.100, Palilula - napisala je autorka u tvitu.

devojka, tužna, nesrećna
foto: Profimedia

Njen tvit je pokrenuo lavinu komentara kako stanara tako i stanodavaca koji su polemisali trenutno rasulo sa kirijama na srpskom tržištu najma nekretnina.

Jedan od korisnika je podržao ovu odluku stanodavca.

- Ja isto otkazujem stanarki, koja je garsonjeru u centru plaćala 200, sada će jedna Ruskinja da plati 450. Nekretnine kod nas divljaju zbog dolaska Rusa i Ukrajinaca - piše u prvom komentaru, dok u drugom stoji:

- Kod nas su garsonjere otišle na 150-200 evra, mi ne nameravamo da stanarki s dvoje dece za dvosoban stan izdajemo za više od 100 evra kako je od početka. Glupo je. Samo ako da otkaz pa dođu novi.

Autorka tvita je u komentarima dodala da je imala ugovor o zakupu na godinu dana te i da je istekao.

- Svakako nam je plaćeno do decembra, ali posle toga je 1.100 - odgovorila je ona tviterašu koji je upitao da li ima ugovor dodajući da je gazda navodno dobio ponudu da izda za 1.100, ali je prvo hteo njih da pita pošto su već tu.

- Prošle godine meni u aprilu je povećana kirija, nije bilo ni toliko, znala sam šta sledi. U julu sam se uselila u svoj stan;

- Ja mog podstanara držim još uvek na 200 evra u 50 metara kvadratna jer je dobar dečko. Možda mu posle Nove godine povećam na 220, čisto da mi se ne smeje;

- Kad Rusi skontaju da mogu za manje para da iznajme duplo veći stan u Budimpešti onda će naši stanodavci svećom da traže nove podstanare samo da im plaćaju račune - glasili su neki od komentara.

Kurir.rs

Bonus video:

08:19

STANOVI BUDUĆNOSTI! OBJEKAT OD 15 m2 U SRCU BEOGRADA KOŠTA ČAK 60.000 EVRA! Očekuje se pomama za stančićima, OVO JE RAZLOG

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track