300 DOMAĆINSTAVA TRSTENICE PRIKLJUČENO NA VODOVOD! Gradonačelnik Šapić prisustvovao puštanju u rad novoizgrađene vodovodne mreže
Foto: Printscreen Facebook

konačno

300 DOMAĆINSTAVA TRSTENICE PRIKLJUČENO NA VODOVOD! Gradonačelnik Šapić prisustvovao puštanju u rad novoizgrađene vodovodne mreže

Beograd -

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić prisustvovao je danas puštanju u rad novoizgrađene vodovodne mreže u naselju Trstenica u Obrenovcu kojom je obuhvaćeno oko 300 domaćinstava.

Događaju su prisustvovali gradski menadžer Miroslav Čučković, v.d ditrektora JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija” Radomir Vujadin kao i meštani sela Trstenica u Obrenovcu

Šapić je ovom prilikom istakao da će učiniti sve da se građani beogradskih opština podjednako tretiraju te dodao da je žalosno da u 2022. godini i dalje postoje mesta u kojima građani još uvek nemaju vodu.

– Trudimo se da smanjujemo broj naselja u kojima meštani imaju problem sa snabdevanjem i kako su me obavestili praktično će u ovom momentu bez vode ostati samo tri obrenovačka sela od ukupno 26, a nadam se da će vodovod i do njih uskoro doći – naglasio je gradonačelnik.

On je podsetio da je Grad u ovih par meseci ušao u proces preuzimanja i priključivanja na vodovod velikog broja domaćinstava duž leve obale Dunava.

– Potrudićemo se, posebno u prigradskim opštinama, da obezbedimo da domaćinstva budu priključena na vodovod. U Barajevu nam je ostalo još selo Manić gde se radi projekat za vodu, a u toku je dovođenje vode u naseljima Zaklopača i Vinča u Grockoj – precizirao je gradonačelnik.

On je istakao da je problem snabdevanja vodom posebno izražen u opštini Mladenovac i najavio da bi za mesec dana trebalo da bude potpisan ugovor za deonicu regionalnog vodovoda Makiš – Mladenovac čime će se ova opština povezati na beogradski vodovod.

– Na nama je da obezbedimo građanima elementarne uslove za život, a to su voda, i struja, što bi trebalo da imaju svi građani Beograda. Pokušaćemo da pomognemo priključivanje na vodovod bar privatnih kuća koje su u procesu ozakonjenja i da nađemo pravni osnov za donošenje takve odluke – rekao je prvi čovek prestonice.

Kurir.rs/Telegraf

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track