GRADONAČELNIK ŠAPIĆ OBIŠAO RADOVE: U batajničku OŠ "Svetislav Golubović Mitraljeta" od naredne školske godine (FOTO)
Foto: Beoinfo

deca već dve godine idu u druge škole

GRADONAČELNIK ŠAPIĆ OBIŠAO RADOVE: U batajničku OŠ "Svetislav Golubović Mitraljeta" od naredne školske godine (FOTO)

Beograd -

BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je danas, prilikom obilaska radova na Osnovnoj školi "Svetislav Golubović Mitraljeta" u Batajnici, da se završetak radova očekuje najkasnije do septembra sledeće godine.

"Nažalost, tek sad smo ušli u ozbiljnije radove. Problem početka radova na ovoj školi bilo je nezadovoljstvo i negodovanje roditelja čija deca pohađaju školu i građevinska dozvola je tada istekla. Kada smo dozvolu obnovili i roditelji konačno dali pristanak, tada je skočila cena svega u građevini i nabavka nije bila uspešna. Treća nabavka je pre mesec dana završena, ali rezultat je da deca već dve godine idu u druge škole", objasnio je Šapić.

Batajnica, OŠ Svetislav Golubović Mitraljeta
foto: Beoinfo

Gradonačelnik je istakao da ti radovi ne predstavljaju rekonstrukciju škole, već pravljenje nove zgrade koja će imati skoro duplo veći kapacitet nego ranije.

"Škola će imati potpuno novu fiskulturnu salu. Specijalne učionice, kuhinju sa trpezariom, biblioteku sa čitaonicom. Naravno, pored toaleta za dečake i devojčiće biće i toaleta za decu sa invaliditetom kao i poseban lift za takvu decu", rekao je Šapić.

Batajnica, OŠ Svetislav Golubović Mitraljeta
foto: Beoinfo

Šapić je naveo da će, ukoliko ne bude većih problema tokom gradjevinske zimske sezone, škola biti spremna za sledeću školsku godinu, kao i da će po hitnom postupku raspisati novu gradjevinsku nabavku kako bi se završili radovi na saobraćajnici Nova 17 i Nova 47.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track