Izmenjen saobraćaj u Višnjičkoj ulici

Izmenjen saobraćaj u Višnjičkoj ulici

Beograd -
Zbog priprema za ovakvu izmenu u režimu saobraćaja, od srede će za saobraćaj biti zatvorene brze trake u oba smera Višnjičke ulice u dužini od 200 metara

BEOGRAD - Režim saobraćaja u Višnjičkoj ulici, na delu između stanica gradskog prevoza „Sport” i „Kozara”, biće izmenjen tokom ove sedmice, a potom i do kraja godine, zbog izgradnje kanalizacione šahte kolektora „Interceptor”, saopštila je Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda.

Saobraćaj u ovom delu Višnjičke ulice odvijaće se dvosmerno jednom kolovoznom trakom, tako da će vozila iz pravca grada prema Višnjici biti preusmerena preko zelenog pojasa u suprotnu kolovoznu traku.Zbog priprema za ovakvu izmenu u režimu saobraćaja, od srede će za saobraćaj biti zatvorene brze trake u oba smera Višnjičke ulice u dužini od 200 metara.

Do ponedeljka, 17. septembra, biće asfaltiran prelaz preko razdelnog pojasa između kolovoznih traka, kada će saobraćaj i biti preusmeren u jednu kolovoznu traku.

Iz direkcije apeluju na vozače da prate saobraćajnu signalizaciju i prilagode brzinu kretanja vozila u zoni radova. Ovakve izmene neophodne su kako bi se izgradila šahta, veličine 13 puta 20 metara, kroz koju će biti izneta mašina koja je kopala 6.772 metra dugačak tunel „Višnjica”, u okviru izgradnje pete deonice kolektora „Interceptor”.

Kolektor je kapitalni objekat beogradske kanalizacije, koji će za narednih pedeset godina rešiti odvođenje otpadnih voda do budućeg postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Velikom Selu.

Izgradnjom „Interceptora” biće rešen problem prikupljanja svih otpadnih i dela atmosferskih voda centralnog sliva beogradske kanalizacije, koji je i po površini i po broju žitelja najveći kanalizacioni sliv u Beogradu, od pet postojećih, navodi se u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track