ZA SLADOKUSCE: Sajam etno-hrane i pića od sutra na Beogradskom sajmu
Ilustracija, Foto: Aleksandar Jovanović, Ilustracija

u hali 3

ZA SLADOKUSCE: Sajam etno-hrane i pića od sutra na Beogradskom sajmu

Beograd -

BEOGRAD - Na Beogradskom sajmu se od sutra, 24. novembra do 27. novembra, održava 16. "Sajam etno hrane i pića", smotra proizvoda i proizvođača tradicionalnih prehrambenih proizvoda iz Srbije i jugoistočne Evrope.

U Hali 3 Beogradskog sajma predstaviće se više od 300 proizvođača tradicionalnih prehrambenih proizvoda, pretežno ručno rađenih, po tradicionalnoj recepturi, najčešće od organskih sirovina, ali i novi proizvodi nastali na tradiciji i mašti proizvođača, najavili su organizatori.

Kako je istaknuto, cilj ove sajamske manifestacije je da promoviše tradicionalne prehrambene proizvode i da pomogne u unapređenju prezentacije prodaje i zaštite geografskog porekla i receptura.

Podseća se i da je tokom poslednjih 15 godina "Sajam ;etno ;hrane ;i ;pića" odigrao značajnu ulogu u brendiranju, promociji i plasmanu leskovačkog ajvara, kačarskog i homoljskog meda, duvan-čvaraka, futoškog kupusa, pirotska peglana kobasica. Uspešno su promoviosani i vurda, banica, vrtka, različiti džemovi. Tu je i promocija slatkog, kitnkeza, kisele zimnice, suvomesnatih specijaliteta, mlečnih proizvoda, sireva, čajnih mešavina, sušenog voća, pekarskih proizvoda, vina i rakije, od kojih su mnogi postali i izvozni artikli.

Sajam ;ima i poslovni karakter, jer je prilika i za distributere, dobavljače hotela i trgovinskih lanaca, vlasnike restorana, trgovinske radnje ili šefove kuhinja, profesionalne gastronome, kupce iz inostranstva.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track