STRAVA I UŽAS U RAKOVICI: Vrane vrebaju i napadaju prolaznike, škola upozorila na opasnost

vrane na"

STRAVA I UŽAS U RAKOVICI: Vrane vrebaju i napadaju prolaznike, škola upozorila na opasnost

Beograd -

Neobičan natpis oblepljen je na svim stranama ograde Pete ekonomske škole u Rakovici. Tiče se vrana, koje napadaju ljude čak i u ovo doba godine, kada se to ne očekuje.

"Obaveštenje, pažnja! Mole se učenici i zaposleni da obrate pažnju na ponašanje vrana. Zabeleženo je nekoliko napada na zaposlene 5. 12. 2022."

- Nije nimalo prijatno kada vas napadne vrana sa tolikim rasponom krila. Napale su jednu koleginicu, ali je imala kapu. Postoje tri vrane, uvek su iste. Neka one žive svoj život, ali mi moramo biti oprezni. Postavili smo obaveštenja da ljudi pogledaju levo, desno i iznad sebe - kaže direktor Milan Kecman, piše Telegraf.

Izgleda da su "prisvojile" teritoriju, na koju pomno prate i čuvaju je. Kako kaže direktor, postoje tri strane na kojima vrebaju. Uobičajeno vreme kada vrane grakću na ljude, pa čak i napadaju, jeste proleće, kada čuvaju svoje mlade.

- Sad nemaju mladih i nije proleće, ali ipak napadaju - kaže direktor.

Obaveštenje je, svakako, korisno. Jer, ako vidite vranu koja grakće na vas, najbolje je da se pomerite. Njen cilj nije da vas napadne poput predatora, već samo da vas "otera", pa je ostavljanje ptice na miru najbolja odbrana.

Kurir.rs/Telagraf

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track