"DIŽEMO SRBIJU IZ PEPELA!" Miroslav Čučković: Planirane su 3 FAZE u rekonstrukciji Beograda, a pokrećemo i izgradnju METROA
Foto: Kurir Televizija, STEFANIE LOOS / AFP / Profimedia

kurir tv

"DIŽEMO SRBIJU IZ PEPELA!" Miroslav Čučković: Planirane su 3 FAZE u rekonstrukciji Beograda, a pokrećemo i izgradnju METROA

Beograd -

Današnji gost u jutarnjem programu Redakcija bio je i novi gradski menadžer Beograda, Miroslav Čučković koji je tom prilikom pričao o prioritetima za narednu godinu.

Čučković je temu otvorio osvrtom na situaciju na Kosovu i Metohiji, nazvavši KFOR prijateljem i podrškom Srba, pa je predstavio novi plan uređenja Beograda.

- Lično sam posvetio svoj rad ovome, u timu Aleksandra Šapića. Pre svega uz pomoć države Srbije i svih donatora, zajedno možemo podići Srbiju iz pepela. Već danas dok ovde sedimo rekonstruišu se dom zdravlja u Železniku, počeli su izgradnju kanalizacije u Kumodržu, završeni su radovi na Batajničkoj petlji, i tako dalje - rekao je on.

02:51

DIŽEMO SRBIJU IZ PEPELA!

Planirana sredstva budžeta su 205,5 miliona dinara, koje je pomenula voditeljka Olja Lazarević, bili su okidač daljih izlaganja Čučkovića.

- Oni će biti na usluzi grada Beograda već od 2023. godine. Kao prvi plan je akcija od proleća. Od juna meseca Beograd će prodisati, svi koji idu iz bilo kog kraja Evrope za Grčku, ili u Tursku neće morati da ulaze u centar Beograda - otkrio je on.

- Druga bitna tačka je brza saobraćajnica Surčin - Novi Beograd koja će direktno povezati Novi Beograd i saobraćajnicu autoput "Miloš Veliki". Treća stvar je metro, pripremni radovi su u toku, uprkos činjenici da o tome mediji ne pričaju mnogo. Početkom 2023.godine biće tačno definisana pozicija, oblik i naručena mašina za kopanje tunela. Partneri su nam "Žis" i "Power China" - otkrio je on.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track