PENZIONERI U BEOGRADU ZA VIKEND SVE OVO MOGU DA DOBIJU BESPLATNO: Ovo je detaljan spisak svih sadržaja!
Foto: Shutterstock

dobre vesti za najstarije građane

PENZIONERI U BEOGRADU ZA VIKEND SVE OVO MOGU DA DOBIJU BESPLATNO: Ovo je detaljan spisak svih sadržaja!

Beograd -

Povodom 100 godina penzijskog sistema u Srbiji i donošenja prvog Zakona o osiguranju radnika koji je smatran jednim od najnaprednijih propisa te vrste u Evropi, tokom predstojećeg vikenda 11. i 12. februara 2023. godine u Beogradu će biti organizovani različiti besplatni sadržaji za penzionere.

Za penzionere će biti omogućeni preventivni lekarski pregledi i besplatan ulazak u mezeje i galerije, a kako bi se pogodio nivo njihove digitalne pismenosti na tri lokacije u Beogradu će biti postavljeno "Tehnološko ćoše, obavestila je Vlada Srbije.

penzioneri
foto: Printscreen

Za penzionere će u subotu od 8 do 16 časova u matičnim domovima zdravlja na teritoriji Beograda biti organizovani preventivni zdravstveni pregledi.

Penzioneri
foto: Profimedia

Od pregleda će biti dostupni opšti oftalmološki, ultrazvučni i opšti internistički pregledi/pregledi specijaliste opšte medicine.

penzioneri
foto: Printscreen

Takođe, naši najstariji sugrađani će imati priliku da besplatno uđu u 27 muzeja i galerija na teritoriji prestonice.

penzioneri
foto: Printscreen

Šta je "Tehnološko ćoše"?

U tržnim centrima "Galerija", "Ušće" i "Delta siti" oba dana vikenda od 10 do 18 časova biće organozovano "tehnološko ćoše" gde će naši penzioneri uz asistenciju mladih volontera imati priliku da se upoznaju sa različitim digitalnim veštinama.

- Penzioneri će moći da saznaju i nauče kako da dođu do potrebnih informacija na internetu kako da otvore nalog na e-upravi iskoriste sve pogodnosti koje taj sistem nudi, te kako da u elektronskoj komunikaciji sa državnom upravom ostvare neko svoje pravo ili ispune obavezu. Mladi volonteri će penzionerima objašnjavati i osnove bezbednog korišćenja društvenih mreža, kao i ostale pogodnosti koje nudi digitalni prostor - navodi se na sajtu Vlade.

Kurir.rs

Bonus video:

03:13

DOGOVOREN RAST PENZIJE ZA 19%! Predložena još jedna VAŽNA STVAR, a tiče se starosne granice

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track