"SAD ĆE I OVE NAŠE DA POČNU DA DIŽU CENE" Ruskinje pokrenule biznis u Beogradu i papreno naplaćuju! Srpkinje zbog ovog BESNE
Foto: Shutterstock

preskupo

"SAD ĆE I OVE NAŠE DA POČNU DA DIŽU CENE" Ruskinje pokrenule biznis u Beogradu i papreno naplaćuju! Srpkinje zbog ovog BESNE

Beograd -

Veliki broj Rusa koji je došao u Beograd, razvio je i biznise u našoj prestonici. Među njima su najbrojniji programeri, a sada su i Ruskinje počele da razvijaju svoj biznis.

Naime, kako je objavljeno na društvenoj mreži Tviter, reč je o kozmetičkim salonima u kojima Ruskinje naplaćuju usluge duplo skuplje nego što inače koštaju u Srbiji.

Kozmetički Salon
foto: studio1901photography / Alamy / Alamy / Profimedia, screenshot Twitter

Cena koja se navodi u oglasu u kom Ruskinja nudi uslugu manikira razbesnela je mnoge, a ljuti su i oni koji rade taj posao za manje novca.

Cene manikira kod Ruskinja kreću se od 3.500 do 4.300 dinara, što je više dosta skuplje u odnosu na beogradske salone, u kojima se manikir, tačnije gel lak, radi za 1.500, do 2.000 dinara.

1 / 4 Foto: screenshot

"Rusi naplaćuju koliko bi i inače u Rusiji. To što je njihov standard u Moskvi i Peteru i još dva tri grada bio na nivou Londona, nije naš problem. Ili jeste", "Sad će i ove naše da počnu da dižu cene sa izgovorom ako mogu Rusi, možemo i mi", "Ne vidim problem majke mi, po toj ceni niko neće ići kod njih, problem bi bio da rade za 500 pa tim skidaju posao manikirkama. A naših u celom svetu ima, snalaze se i rade, ne znam što je problem ovo", neki su od komentara.

Drugi su objasnili da Rusi u Beogradu, koji se bave uslužnim delatnostima imaju i svoje mušterije.

"Ne mora, ja imam svoju manikirku, ali mi svaki dan iskoči po neki ruski salon za nokte sponzorisan, a dešava se i da šalju poruke u dm da se reklamiraju"", Naplaćuju svojima, šta tu ima, to nije obavezno?", "Draga, otvorili su restorane kafiće, bistroe, frizerske salone na Dorćolu na svakom koraku i mušterije su uglavnom njihovi ljudi, nije to za nas, njih ima 150.000 u Beogradu, kao manji grad".

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track