Besplatno čišćenje septičkih jama

Besplatno čišćenje septičkih jama

Beograd -
Sugrađani koji se prijave, evidentiraju se u bazu podataka, a nekoliko dana pre izlaska ekipa na teren, iz "Gradske čistoće“ telefonom obaveštavaju sugrađane o tačnom vremenu dolaska

BEOGRAD - "Gradska čistoća" Beograd saopštila je da sugrađani imaju pravo na jedno besplatno pražnjenje septičke jame godišnje.

Kako se bliže jesen i kišni period, usled čega se septičke jame brže pune, sugrađani koji otpadne vode odlažu na takav način, pravo na besplatno čišćenje mogu ostvariti pozivom na broj Pogona za odvoz i deponovanje fekalnih materija "Gradske čistoće" 2768-853, saopšteno je iz tog javno komunalnog preduzeća.

Informacije o čišćenju mogu se naći i na sajtu www.gradskacistoca.rs., ali i dobiti pozivom na broj 3314 000 Info centra JKP "Gradska čistoća“.

Sugrađani koji se prijave, evidentiraju se u bazu podataka, a nekoliko dana pre izlaska ekipa na teren, iz "Gradske čistoće“ telefonom obaveštavaju sugrađane o tačnom vremenu dolaska.

Domaćinstva do kojih još nije stigla kanalizaciona mreža otpadne vode uglavnom odlažu u septičke jame standardnih zapremina, koje iznose do pet kubnih metara.

Zato besplatna usluga JKP "Gradska čistoća“ podrazumeva pražnjenje i odvoženje otpadnih voda iz septičkih jama standardnih zapremina. Samo u prvih osam meseci 2012. godine, "Čistoća“ je ispraznila oko 3.000 jama u okviru te besplatne akcije.

Priključivanje svih domaćinstava na gradsku kanalizacionu mrežu jedan je od prioriteta gradske uprave, ali kako taj posao ne može da se obavi u kratkom vremenskom peridu, JKP "Gradska čistoća“ je u martu 2010. godine započela, pored osnovnog, i program besplatnog čišćenja septičkih jama jednom godišnje.

Čišćenje septičkih jama, inače, spada u osnovnu delatnost "Gradske čistoće“ i sve informacije o ceni te, ali i drugih usluga, mogu se naći na sajtu preduzeća.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track