OSTAJEM PRI REČENOM! Šapić: Nisam nikog diskriminisao, niti govorio o svim Romima, izneo sam istinu, to je tabu tema
Foto: Beoinfo

oglasio se gradonačelnik

OSTAJEM PRI REČENOM! Šapić: Nisam nikog diskriminisao, niti govorio o svim Romima, izneo sam istinu, to je tabu tema

Beograd -

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je danas da nikoga nije diskriminisao, niti je mislio na celu romsku zajednicu kada je u subotu govorio o životu Roma u nehigijenskim naseljima i izazvao mnogobrojne kritike.

"Izneo sam istinu, to je tabu tema, i ostajem pri svakoj reči. Njihovo je pravo da podnesu krivičnu prijavu i neka sud odluči da li sam nekog diskriminisao", rekao je posle otvaranja informacionog centra Šapić povodom krivične prijave koju je protiv njega podnela Romska partija koja smatra da je on "najgrublje vređao Rome".

Po njegovim rečima, "oni koji kažu da je govorio o svim Romima, govore o svojim mislima i imaju problem".

Gradonačelnik je u subotu izjavio da je "integracija Roma u normalan život nemoguća ukoliko oni to sami ne žele" i da većina nema prebivalište u Beogradu, a žele da budu blizu centra grada jer, kako je rekao, skupljaju sekundarne sirovine, prose pored semafora, kradu i uznemiravaju građane...

"Grad će pokušati da im pomogne, ali i oni treba da pokažu da su spremni da tu pomoć prihvate. Da su spremni da svoju decu drugačije vaspitavaju, da ih šalju u školu, vode računa o njihovom obrazovanju, zdravlju i bezbednosti, a ne da ih sa četiri-pet godina šalju na ulicu i na semafore gde će da prose i kradu", rekao je tada Šapić, preneo je Beoinfo.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track