MI SMO DESETKA: Deseto Sportsko sabranje Svete Srbije na Adi ciganliji 11. juna (VIDEO, FOTO)
Foto: Sveta Srbija

Predivna Manifestacija od posebnog značaja za beograd

MI SMO DESETKA: Deseto Sportsko sabranje Svete Srbije na Adi ciganliji 11. juna (VIDEO, FOTO)

Beograd -

Deseto jubilarno Sabranje će i tematski i sadržajno objediniti svih prethodnih devet

Sportsko sabranje Svete Srbije”, kao projekat sportskog, porodičnog, duhovnog, druželjubivog, kulturnog, zabavnog, obrazovnog i patriotskog karaktera, protkanog ljubavlju i Jevanđeljem, koji je zbog njegovog razvoja, postignutih rezultata i dokazanog pozitivnog uticaja na društvo, dobio status Manifestacije od posebnog značaja za Grad Beograd, ispunjava svoju prvu deseticu.

Uz promovisanje važnosti očuvanja duhovnog i telesnog zdravlja naših najmlađih, kako je to blaženopočivši patrijarh Irinej nazvao kovanicom ”harmoničnog vaspitanja”, Sportsko Sabranje je do sada na predhodnih devet ukupno zainteresovalo i na jednom mestu okupilo više od 200.000 posetilaca.

Sabranje Svete Srbije, Sveta Srbija
foto: Sveta Srbija

- Zahvaljujući velikom interesovanju čitavih porodica, a pogotovu dece za Manifestaciju Sabranja, ovo jubilarno nosi slogan upravo njima posvećen, sa željom da svi budemo kao oni : ”Mi smo desetka!”

Ovogodišnje 10. Sabranje Svete Srbije održaće se u nedelju 11. juna, na sportskim terenima Ade Ciganlije (sa desne strane od kružnog toka), a počeće u 9 časova, svetom liturgijom - kaže za Portal Kurira Dimitrije Stikić, PR Svete Srbije i idejni tvorac Manifestacije.

Deseto jubilarno Sabranje će i tematski i sadržajno objediniti svih prethodnih devet.

Sabranje Svete Srbije, Sveta Srbija
foto: Sveta Srbija

Ovo deseto po redu Sportsko Sabranje, proširiće i svoj međunarodni karakter, jer će se među decom i mladima sportistima naći i njihovi vršnjaci iz: Republike Srpske, Federacije Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Crne Gore, Severne Makedonije, Gruzije i Grčke.

Sabranje Svete Srbije, Sveta Srbija
foto: Sveta Srbija

Kao i svih prethodnih godina za sve posetioce osim sportskih, kulturnih i obrazovnih sadržaja, pripremljeni su i pokloni: majice, sladoledi, baloni i uvek najposećenija trpeza ljubavi na Adi Ciganliji - vojnički pasulj.

Uz brojne prijatelje Manifestacije, nalazi se i dnevni list Kurir.

Svi sadržaji na Manifestaciji su besplatni.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja