IZVRŠITELJKA DOŠLA DA POPIŠE STANOVE: Stanari je sprečili, otkrili joj da postoji prevara! "Nadamo se da će odustati!"
Južni bulevar, pokušaj popisa stanova, Foto: Tamara Trajković/Espreso

južni bulevar

IZVRŠITELJKA DOŠLA DA POPIŠE STANOVE: Stanari je sprečili, otkrili joj da postoji prevara! "Nadamo se da će odustati!"

Beograd -

Javna izvršiteljka danas je pokušala da sprovede popis stanova u kojima živi jedanaest porodica u zgradi u Južnom Bulevaru 90 u Beogradu, a zbog navodnog duga koji je jedan čovek kupio od banke!

Kako za Kurir tvrdi jedan od stanara Dragoslav Pešić javna izvršiteljka pokušala je da sprovede popis stanova, ali je zbog velikog broja građana koji su se okupili, odustala.

- Nisu se stekli ni zakonski uslovi jer nije došao niko iz socijalne službe. Ona je danas odustala, ali je takođe danas i upoznata sa novim činjenicama, koje joj dužnik nije dostavio. Izvršiteljka nije znala da je tri puta postojala presuda kojom je dokazano da je firma (naziv poznat redakciji) izvršila prevaru i prevaru falsifikata potpisa investitora i sunivestitora i da postoje već tri pravosnažne presude po pitanju tog falsifikata, a nije znala za to i da su u toku dva procesa za prevaru i falsifikat koji su u toku - objasnio je za Kurir Pešić.

Južni Bulevar, Izvršitelj
foto: Tamara Trajković/Espreso

Dodaje da se sad čeka njeno izvršenje, jer se može desiti da ona odustane, s obzirom na to da nije bila upoznata sa nekim detaljima.

- Ili će sud da donese naredbu da se obustavi izvršenje. Mi se iskreno nadamo da će sud doneti takvu odluku, jer svaka druga odluka bi bila presedan - navodi sagovornik.

Pešić objašnjava da je ta zgrada počela da se pravi 2008. godine od strane investitora (ime poznato redakciji), kao i da su suinvestitori vlasnici parcele koji su tu imali kuće.

- Investitor je kao nosilac građevinske dozvole dao punomoćje izvesnom nekom M. (prezime poznato redakciji), a firma je naslednik te njegove M. firme, koji je bio izvođač radova. Ta firma falsifikuje to punomoćje i uz neku vezu zalaže zgradu i diže kredit u banci. Investitor to saznaje i podnosi krivičnu prijavu protiv te firme i banke i ulazi se u sudski spor - tvrdi naš sagovornik.

Južni Bulevar, Izvršitelj
foto: Tamara Trajković/Espreso

Prema njegovim rečima, spor se okončava 2013. godine kada banka gubi spor, a firma biva osuđena za prevaru.

- Postoje tri rešenja. Firma se žalila, e sad oni posle pokušavaju nešto da urade sa tužbama i zadnja presuda je iz 2016. godine da je falsifikovano to punomoćje i da banka ne može da uradi ništa. Međutim, ta banka prodaje navodni dug izvesnom M. (prezime poznato redakciji), koji otkupljuje taj dug za 65.000 evra, kako je on to uradio ja ne znam. Kako je on uspeo da dođe do nekog rešenja suda gde navodno imaju rešenje da izvršitelj može da popiše stanove. Ostaje nejasno, s obzirom da su u toku još dva procesa oko toga - tvrdi stanar ove zgrade Dragoslav Pešić.

Objašnjava da u toj sudskoj odluci stoji da sud nalaže izvršiteljima da izvrši premeravanje kvadrature svih stanova.

- Ne znam kojim mehanizmom su oni došli do toga, s obzirom da su u toku dva procesa koja se vode. Valjda ne mogu po istom delu da se vode odvojeni postupci - navodi sagovornik.

Kako nam je rekao Pešić ova zgrada je u procesu legalizacije, a papiri su predati 2016. godine.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja