Prošetajte Amerikom na Kalemegdanu

Izložba

Prošetajte Amerikom na Kalemegdanu

Beograd -
U okviru izložbe "Šetnja kroz Ameriku na Kalemegdanu" mogu se pogledati prizori i pejzaži iz svih 50 američkih država i Kolumbija distrikta

BEOGRAD - U Beogradu je danas otvorena izložba fotografija "Šetnja kroz Ameriku na Kalemegdanu" u okviru koje se mogu pogledati prizori i pejzaži iz svih 50 američkih država i Kolumbija distrikta.

Otvaranju izložbe na Savskom šetalištu prisustvovali su novoimenovani američki ambasador Majkl Kirbi sa suprugom Sarom, bivši stipendisti programa razmene ambasade SAD, kao i konzularni službenici iz ambasade, predstavnici Američkog kutka u Beogradu i Međunarodnog akademskog centra.

"Imao sam veoma lepu dobrodošlicu, a vreme ovde na Kalemegdanu danas je fantastično. Veoma sam srećan što sam ovde", rekao je Kirbi novinarima, ističući da ga pogled na Savu sa brojnim splavovima i brodovima podseća na Klivlend koji takođe ima mnogo mesta za zabavu duž reke.

Kirbi je istakao da će ambasada nastaviti da čini sve kako bi stipendisti i dalje dolazili u SAD, a da je cilj i da Amerikanci dolaze u Srbiju.

"Kako je Beograd nedavno proglašen za najbolju evropsku prestonicu za zabavu, moramo to da razglasimo", našalio se ambasador, kome je ovo bila jedna od prvih prilika da se bolje upozna sa javnošću u Srbiji i obiđe Kalemegdanski park.

Posetioci izložbe mogli su danas da se informišu o putovanju u SAD i mogućnostima obrazovanja u američkim školama i na univerzitetima, da porazgovaraju sa bivšim stipendistima o njihovim iskustvima iz SAD, kao i da se posluže omiljenom američkom poslasticom - sladoledom.

"Stipendisti su most koji spaja Srbiju i SAD", rekla je Milena Otašević, koja je u okviru programa razmene boravila u saveznoj američkoj državi Alabami 2007-2008. godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track