DA NAM DECA BUDU ŠTO BEZBEDNIJA U SAOBRAĆAJU: GO Novi Beograd organizovala seminare za vaspitače i učitelje
Foto: GO Novi Beograd

DA NAM DECA BUDU ŠTO BEZBEDNIJA U SAOBRAĆAJU: GO Novi Beograd organizovala seminare za vaspitače i učitelje

Beograd -

Gradsaka opština Novi Beograd organizovala je tokom vikenda seminare iz oblasti bezbednosti saobraćaja za vaspitače i učitelje sa teritorije Novog Beograda o tome kako deci da prenesu osnovne lekcije o bezbednom učešću u saobraćaju, bilo da pešače, voze bicikl ili se voze u automobilu i autobusu. Nosilac projekta stručnog usavršavanja vaspitača i učitelja, koji najmlađe treba da upute kako da na putu od kuće do škole brinu o sebi i svojim vršnjacima, bio je Savet za bezbednost saobraćaja Opštine Novi Beograd.

seminar, Novi Beograd, saobraćaj
foto: GO Novi Beograd

Seminar za vaspitače organizovan je u subotu 23. septembra u vrtiću "Iskrica" na Bežanijskoj kosi, a za učitelje, dan kasnije, u nedelju, u skupštinskoj sali GO Novi Beograd.

Oba seminara otvorio je Dejan Zorić, član Veća GO Novi Beograd i predsednik Saveta za saobraćaj, koji je istakao da je analiza bezbednosti u saobraćaju pokazala da su najmlađi najugroženija kategorija stanovništva, te da su pored roditelja, vaspitači i učitelji prvi pozvani da decu upute kako da izbegnu saobraćajne nezgode.

Stručna predavanja kojima je prisustvovalo više od 40 učitelja i više od 50 vaspitača, održali su profesori Saobraćajnog fakulteta u Beogradu, koji su između ostalog govorili o tipičnim situacijama u kojima deca staradaju, o tome koje su najčešće greške dece i vozača, kao i o načinima prenošenja lekcija za decu, bilo da pešače ili koriste neko prevozno sredstvo.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja