"ČISTOĆA" NASTAVLJA JESENJU AKCIJU SUZBIJANJA KRPELJA: Evo koje javne površine će biti tretirane
Foto: Profimedia

"ČISTOĆA" NASTAVLJA JESENJU AKCIJU SUZBIJANJA KRPELJA: Evo koje javne površine će biti tretirane

Beograd -

Sektor ekologije i unapređenja životne sredine Javnog komunalnog preduzeća „Gradska čistoća” će i sutra, ukoliko to vremenske prilike dozvole, nastaviti jesenju akciju suzbijanja krpelja na javnim gradskim površinama, saopštavaju iz ovog gradskog preduzeća.

Akcija suzbijanja krpelja sprovodiće se od 10 do 14 časova, a obuhvatiće javne zelene površine na teritoriji Beograda: park Ušće sa priobaljem i okolnim parkovima, park u Novom skojevskom naselju, zelene površine Filmskog grada, makišku stranu Ade Ciganlije, izletničke površine Avale, SC „Jajinci”, Кošutnjak, SC „Surčin”, Bojčinsku šumu, Topčider i Hajd park.

Dinamika suzbijanja krpelja zavisi od rezultata monitoringa i vremenskih uslova. Aktivnost krpelja je uslovljena temperaturom i vlagom, kao i dužinom dana, a njihova brojnost iz godine u godinu varira u zavisnosti od klimatskih uslova. U našim krajevima aktivnost krpelja se javlja u dva perioda, u toku proleća i jeseni. Za vreme visokih letnjih, kao i niskih zimskih temperatura aktivnost krpelja opada.

Za suzbijanje ovih zglavkara koristi se preparat koji je registrovan od strane Ministarstva za zaštitu životne sredine i upisan u Privremenu listu biocidnih proizvoda, tako da građani nemaju razloga za strah. Apelujemo na sugrađane da ekipama koje sprovode tretmane suzbijanja krpelja omoguće nesmetan rad, saopštavaju iz „Čistoće”.

Kurir.rs/Beoinfo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track