U CENTRU BEOGRADA SVI VOZE U KONTRASMERU! Vozači, oprez, ovo su nova pravila u Balkanskoj! Može doći do nesreće!
Vožnja u pogrešnom smeru u Blakanskoj, Foto: Printscreen

potez Od nemanjine ka Gavrila Principa

U CENTRU BEOGRADA SVI VOZE U KONTRASMERU! Vozači, oprez, ovo su nova pravila u Balkanskoj! Može doći do nesreće!

Beograd -

Sve češće se mogu videti snimci a i pročitati tekstovi u kojima se prikazuje ili opisuje vožnja u kontrasmeru, a neretko to čine bahati vozači željni nekakvog dokazivanja ili klikova na društvenim mrežama. Dolazi i do tragedija u kojima stradaju nedužni.

Naravno, bude i onih koji zalutaju sasvim slučajno u pogrešena pravac, ali i onih koji upadnu u problem jer voze po navici i ne obraćaju pažnju na novopostavljenu vertikalnu i horizontalnu signalizaciju.

Ovako je bilo do pre nekoliko dana...
Ovako je bilo do pre nekoliko dana...foto: Printscreen

Baš ovo poslednje je aktuelno ovih dana u centru Beograda. Balkanska ulica od Nemanjine je bila godinama jednosmerna sa tri trake. Međutim to više nije!

Krajnja leva traka, kada gledamo iz pomenutog pravca i koja je služila za skretanje u Gavrila Principa, sada je namenjena za ulazak onih koji dolaze iz Gavrila Principa da bi mogli kroz Balkansku da stignu do Nemanjine.

- Zaleću se misleći da je jednosmerna, voze u sve tri trake iako je sve lepo obeleženo i nacrtano. Samo je pitanje kada ce se desiti udes - napisala je osoba koja je na društvene mreže postavila video koji ukazuje na veliki problem.

Sada je situacija drugačija, ali svi voze po navici kao da je i dalje jednosmerna
Sada je situacija drugačija, ali svi voze po navici kao da je i dalje jednosmernafoto: Printscreen

Mnogi su sa čuđenjem komentarisali, tvrdeći da su zbunjeni, da ih niko nije obavestio...

- Zamislite kad bi obaveštavali za svaku ulicu, iako je trajno, privremeno, svejedno, moraju se pratiti saobraćajni znaci! - istakla je jedna korisnica Instagrama, dok je drugi dodao:

- Bila je jednosmerna ali puna linija je sad tu, nema dileme da nije, mada navika je čudo.

Direktor Komiteta za bezbednost saobraćaja Damir Okanović kazao je za Kurir da je to sada definitivno dvosmerna ulica i to za stalno.

- Sada trenutno faktički nije dvosmerna je je baš u toj traci ka Nemanjinoj pukla cev pa je cela traka raskopana. Postavljena je dodatna signalizacija i situacija je svakako mnogo bolja. Problem je što su sada mnogo veće gužve u tom delu Balkanske naročito zbog toga što je jedna traka regulisana i za pravo i za skretanje ulevo, dok je traka za desno skoro uvek prazna.

Kurir.rs

Bonus video:

00:19

Vožnja u kontra smeru u Borči

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track