ŠAPIĆ: Privatni vrtići u Beogradu moći će da primaju subvencije grada na svoj račun
Foto: Grad Beograd

ŠAPIĆ: Privatni vrtići u Beogradu moći će da primaju subvencije grada na svoj račun

Beograd -

Privatni vrtići u Beogradu dobiće mogućnost primanja subvencija na sopstveni račun ukoliko potpišu ugovor sa Gradom a od 1. decembra Grad će subvencionisati njihovo troškove u iznosu od 33.000 dinara mesečno za svako upisano dete, izjavio je predsednik Privremenog organa Beograda Aleksandar Šapić.

On je posle obilaska gradilišta vrtića u naselju Braće Jerković kazao da je novac od subvencija do sada mogao da bude uplaćen samo na račun roditelja, što će i sada biti moguće ukoliko vrtić odluči da ne potpiše ugovor.

"Vrtići su jutros dobili javni poziv u kojem im dajemo mogućnost da oni budu ti koji će da primaju direktna sredstva na svoj račun. Jedina obaveza vrtića je da dostave na adresu beogradskog Sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu informaciju da je dete i dalje upisano u taj vrtić i da je tog meseca išlo u vrtić, nebitno koliko dana", rekao je Šapić novinarima.

Najavio da će prvi put novac biti uplaćen vrtićima u januaru naredne godine, i da će novac na računima vrtića biti između 1. i 5. svakog meseca, dok je rok za dostavljanje spiskova dece upisane u vrtić do svakog 25. u mesecu.

Šapić je kazao i da potpisivanjem tog ugovora niti jedan vrtić ne postaje korisnik budžeta grada i da time ne podleže kontrolama državnog revizora, i da se nada da će donete mere pospešiti otvaranje novih privatnih vrtića u Beogradu.

"Najveći broj roditelja, od ovih 23.000 dece koliko ih ide u privatne vrtiće, neće morati ništa više da doplaćuje", rekao je Šapić.

On je kazao i da je danas počeo program besplatnog učenja engleskog jezika u svim državnim i privatnim vrtićima Beograda.

(Kurir.rs/Beta)

Bonus video:

16:49

ŠAPIĆ EKSKLUZIVNO ZA KURIR TV: Otkrio više o NOVIM POGODNOSTIMA za građane, vrtićima, javnom prevozu, ali i bezbednosti dece

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track