TURISTI IZ BUGARSKE OBORILI REKORD PO POSETAMA BEOGRADU! Više od 50 bugarskih turoperatera priprema ture i za doček Nove godine!
Foto: TOB

Održana promocija TOB u Sofiji

TURISTI IZ BUGARSKE OBORILI REKORD PO POSETAMA BEOGRADU! Više od 50 bugarskih turoperatera priprema ture i za doček Nove godine!

Beograd -

Više od 50 turističkih agencija iz Bugarske planira da za Novu 2024. godinu dovede turiste u Beograd, pokazala je promocija Turističke organizacije Beograda koja je upravo završena u Sofiji.

Predstavnici više od 50 turoperatera iz Bugarske bilo je na promociji TOB
Predstavnici više od 50 turoperatera iz Bugarske bilo je na promociji TOBfoto: TOB

Ove godine, turisti iz Bugarske su ostvarili duplo više dolazaka i noćenja nego lane, a ovaj trend će se očigledno nastaviti. Na promociji TOB fokus je bio na Beogradskoj zimi koja počinje 8. decembra u Savskom parku, koncertima ispred Skupštine Srbije, kao i spektakularnom vatrometu sa Kule Beograd.

Održavani su sastanci B2B
Održavani su sastanci B2Bfoto: TOB

- Izuzetno nas raduje veliki broj bugarskih turoperatora koji su došli na promociju Beograda i B2B sastanke sa hotelijerima. To govori da će i ove godine bugarski turisti biti među najbrojnijima za novogodišnje praznike i verujem da ćemo postići novi rekord u njihovim dolascima - rekao je Slobodan Unković, pomoćnik direktora TOB.

Ambasador Željko Jović i Slobodan Unković
Ambasador Željko Jović i Slobodan Unkovićfoto: TOB

Promociji Beograda u Sofiji, kojoj je pristustvovao i amabasador Srbije Željko Jović, pridružile su se i turističke organizacije Niša, Sokobanje i Dimitrovgrada, kao i brojni hoteli i spa-centri u Srbiji.

razmena iskustava
razmena iskustavafoto: TOB

Tokom proslogodišnjih praznika bugarski turisti bili su najbrojniji po broju dolazaka i potrošnji. U prvih devet meseci ove godine, Beograd je posetilo 29.342 turista iz Bugarske, što je 49% više nego lane.

Bugarski turisti su ostvarili 49.815 noćenja u prvih devet meseci, odnosno 49% više nego u 2022. godini.

Beograd je veoma zanimljiv Bugarima
Beograd je veoma zanimljiv Bugarimafoto: TOB

U narednom periodu očekuje se da će dodatno povećati broj turista zahvaljujući savremenom auto-putu kojim se brzo prelazi razdaljina od 400 kilometara između Beograda i Sofije, a posebno će biti zanimljivo održavanje Expo 2027.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track