SARAJEVSKA VIŠE NIJE KAO ŠTO JE BILA! Evo šta se sve promenilo kada je ova poznata beogradska ulica u pitanju!
Foto: Promo

SARAJEVSKA VIŠE NIJE KAO ŠTO JE BILA! Evo šta se sve promenilo kada je ova poznata beogradska ulica u pitanju!

Beograd -

Posle nekoliko decenija konačno se krenulo u rekonstrukciju Sarajevske ulice i to zajedno sa trotoarima.Ova je jedna od najbitnijih vesti ove godine kada je u pitanju rekonstrukcija ulica u glavnom gradu. Pre svega jer se radi o jednoj od najprometnijih ulica prestonice.

Sarajevska se rekonstruisala u u tri faze. Prva faza je podrazumevala rekonstrukciju kolovoza od Drinske do Miloša Pocerca faza se izvodila na delu puta od Miloša Pocerca do Nemanjine ulice Kada se ovo sve završilo, krenulo se u sređivanje trotorara.

Rekonstrukcija Sarajevske ulice rezultat je zajedničke inicijative opštine Savski venac i građana, ali i dobre saradnje sa nadležnim gradskim preduzećima i rukovodstvom Grada.

00:54

Rekonstrukcija Sarajevske ulice

Realizacijom ovog i sličnih projekata rešavaju se višegodišnji problemi i podiže kvalitet života građana.

Evo i par zanimljivosti o samoj ulici. Niko ne zna tačno odakle potiče naziv ulice. Pojedini tvrde da je ulics takvog naziva od samog nastanka dok drugi pretpostavljaju da je nazvana po nekadašnjoj kafani “Sarajevo”. Inače, ulica je decenijama bila poznata po brojnim zanatskim radionicama. I dok su do kraja 20. veka zanatske radnje preovladavale, sada primat preuzimaju trgovačke. Mnoge zanatske radnje su potpuno nestale, jer stari majstori iza sebe nisu ostavljali naslednike. Ugasile su se ili promenile namenu, shodno potrebama savremenog društva.

Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track