DRAMA U NASELJU BRAĆE JERKOVIĆ: Beograđanka opisala detalje stravične scene: Vrisnula sam! Pas umalo zbog ovoga da nastrada!
Foto: MUP Instagram printscreen

strah

DRAMA U NASELJU BRAĆE JERKOVIĆ: Beograđanka opisala detalje stravične scene: Vrisnula sam! Pas umalo zbog ovoga da nastrada!

Beograd -

Tokom praznika mnogi koriste pirotehnička sredstva, posebno petarde što stvara velike probleme vlasnicima pasa i osobama sa autizmom.

Jedna Beograđanka podelila je na društvenim mrežama detalje strašne scene.

- Prisustvovala sam strašnoj sceni u naselju Braće Jerković. Naime, izvela sam psa u šetnju i u tom trenutku je krenuo desetominutni vatromet. Jedan mladić je bio već sa svojim psom napolju koji se toliko uplašio od vatrometa da je momentalno krenuo da beži od straha (nije bio vezan) - napisala je ona na storiju Instagram stranice "Serbialive Beograd".

Njen pas je krenuo za tim psom, oboje su istrčali direktno na ulicu.

- Vrisnula sam: "Stani!" Moj pas je stao, ali pas od tog momka nije i završio je pola metra od točka čoveka koji je naglo ukočio jer je čuo moj vrisak. Molim vas imajte razumevanja, nemojte pucati petardama i vatrometima, jer će dosta životinja da nastrada zbog vašeg slavlja - zaključila je ona.

petArde, psi, vatromet
foto: Printscreen Instagram serbialive_beograd

Komentar jednog korisnika je mnoge iznenadio.

- Nemojte misliti da se svet vrti oko vas. Neki ljudi su dovoljno odgovorni da nemaju psa samo zato što žive ovde, a hteli bi. Volim životinje stvarno, ali Beograd je grad buke, idite u mirnija mesta ako vam se ne sviđa - napisao je on.

Potom su ga drugi korisnici upitali da li je razmišljao o bebama i deci sa autizmom.

- Ova polemika može ići u nedogled. Ovo treba biti apel i za jedne i za druge, jedni da shvate da pirotehnička sredstva štete mnogima, a drugi da su praznici i da vatrometi i te stvari nikada neće prestati da se upotrebljavaju i da se koriste par dana u godini - navodi se u jednom od komentara.

Kurir.rs

Bonus video:

02:05

TVOJA PETARDA, MOJ ŽIVOT! Apel članova Animal Rescue Serbia: Nemojte bacati petarde, za praznike strada NEKOLIKO HILJADA ŽIVOTINJA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track