U VLADIČINOM HANU PRIJAVLJENO 5 NEREGULARNOSTI: Oglasilo se OJT, nadležni odmah postupili po svim prijavama
Foto: Stefan Stojanović MONDO

U VLADIČINOM HANU PRIJAVLJENO 5 NEREGULARNOSTI: Oglasilo se OJT, nadležni odmah postupili po svim prijavama

Izbori 2024 -

Okružno javno tužilaštvo u Vladičinom Hanu oglasilo se danas povodom eventualnih neregularnosti na biralištima, i saopštilo da je po svim prijavama odmah postupljeno.

Od ukupnog broja prijavljenih događaja dva događaja se odnose na krivično delo Davanje i primanje mita zbog čega je izdat nalog da se u jednom slučaju obavesti posebno odeljenje za suzbijanje korupci pri Višem javnom tužilaštvu u Nišu kao nadležno tužilaštvo dok je jedna prijava prosleđena na nadležnost pomenutom tužilaštvu.

Ovlašćena službena lica policije su po ostalim prijavama izvršila provere i obavestila tužilaštvo da u dva slučaja navodi iz prijava nisu potvrđeni. U trećem slučaju nosilac liste "Dr Nenad Popović-Domaćinski za Vladičin Han" je Osnovnom javnom tužilaštvu prijavio da je od strane NN lica izvršeno skidanje reklamnog materijala stranke, zbog čega je prijava zavedena protiv NN lica zbog krivičnog uništenja i oštećenja tuđe stvari, saopšteno je iz OJT u Vladičinom Hanu.

"U toku izborne tišine neposredno pre izbora koji su održani 17. 12. 2023. godine Osnovnom javnom tužilaštvu u Vladičinom Hanu je prijavljeno 5 (pet) događaja protiv izbornih pravila.

Po svim prijavama je odmah postupljeno davanjem naloga ovlašćenim službenim licima policije za proveru i prikupljanje potrebnih obaveštenja.

Od ukupnog broja prijavljenih događaja dva događaja se odnose na krivično delo Davanje i primanje mita iz čl.156KZ zbog čega je izdat nalog da se u jednom slučaju obavesti posebno odeljenje za suzbijanje korupcije pri Višem javnom tužilaštvu u Nišu kao nadležno tužilaštvo dok je jedna prijava prosleđena na nadležnost pomenutom tužilaštvu.

Ovlašćena službena lica policije su po ostalim prijavama izvršila provere i obavestila tužilaštvo da u dva slučaja navodi iz prijava nisu potvrđeni (u jednom je prijavljeno da izvesna lica krše izbornu tišinu što je Zakonom o izboru narodnih poslanika sankcionisano u čl. 170 kao prekršaj).

U trećem slučaju nosilac liste"Dr Nenad Popović-Domaćinski za Vladičin Han" je Osnovnom javnom tužilaštvu prijavio da je od strane NN lica izvršeno skidanje reklamnog materijala stranke, zbog čega je prijava zavedena protiv NN lica zbog krivičnog uništenja i oštećenja tuđe stvari iz čl. 212 KZ.

"Mesna nadležnost Osnovnog javnog tužilaštva u Vladičinom Hanu je utvrđena Zakonom o sedištima i područjima sudova i javnih tužilaštva i prostire se za teritorije opština Vladičin Han, Surdulica i Bosilegrad", stoji u saopštenju glavnog javnog tužioca OJT u Vladičinom Hanu Dragana Nikolića.

Kurir.rs/T. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track