KOLAPS U BEOGRADU: Kilometarske kolone na auto-putu, zastoji na mostovima u centru grada... FOTO
Foto: Naxi kamere

pretpraznični haos

KOLAPS U BEOGRADU: Kilometarske kolone na auto-putu, zastoji na mostovima u centru grada... FOTO

Beograd -

Kako se bliži Nova godina, popodnevni špic se sve više pomera na ranije popodne. U Beogradu je već uveliko kolaps, a najkritičnije je na auto-putu, mostovima, delovima Novog Beograda sa kojih se gužva preliva u centar grada.

Na auto-putu kolona je čitavih 12 kilometara, jer vozila mile od nešto posle Zmaja pa sve do drugog kraja grada - Dušanovca. Što se mostova tiče, Brankov most opterećen je iz pravca Novog Beograda, ali i u suprotnom smeru, što obično nije slučaj. Gužve su u ovo vreme uglavnom ka gradu, ali sada su velike i ka Novom Beogradu. Naš reporter javlja da građani preko Brankovog mosta idu pešaka, jer nema prevoza.

guzva, Saobraćaj
foto: Naxi kamere

Na mostu Gazela vozila se jedva kreću, kao uostalom i duž celog auto-puta kroz Beograd. I na ovom mostu dosta vozila ima i ka Novom Beogradu, a ne samo ka centru grada. Na Pančevačkom mostu kolaps i to još mnogo pre uključenja sa Zrenjaninskog puta. Na Pančevac se vozila masovno uključuju iz dva kraka, te je totalno zakrčenje. Gužva se ovde nastavlja i po silasku sa mosta, ka Bulevaru despota Stefana, ali i Bogosloviji. Velika gužva je u samoj Borči.

Veliki broj vozila kreće se i od Bogoslovije ka Novom groblju, te su velike gužve i u Mije Kovačevića i Ruzveltovoj ulici, sve do Bulevara kralja Aleksandra u kome je ogromna gužva iz centra grada u pravcu ka Cvetkovoj pijaci. Velike gužve su i na Plavom mostu, jedino gde se vozila kreću bez usporavanja jeste Most na Adi.

guzva, Saobraćaj
foto: Naxi kamere

Gde su gužve u centru Beograda

Što se tiče centra grada, Slavija je čas prohodna, čas saobraćaj ide usporeno, ali je zato velika gužva u okolnim ulicama kao i na Trgu Nikole Pašića, u Nemanjinoj ulici, Takovskoj, Bulevaru despota Stefana, Kneza Miloša.Na Mostaru je totalno zakrčenje, koje se nastavlja Bulevarom vojvode Mišića, ka Beogradskom sajmu i dalje ka Adi Ciganliji.Gužva na novobeogradskoj strani je uglavnom u onim saobraćajnicama koje idu ka mostovima. Tako su ogromne kolone vozila u Bulevaru Mihajla Pupina koji vodi na Brankov most, i to još od Bloka 30, odnosno negde od Palate Srbija.

Gužve su i u Zemunu, duž Ulice Cara Dušana. U Ugrinovačkoj je takođe kolpas, kao i u Prvomajskoj ulici. Kolaps je i u pojedinim delovima Banovog Brda i Čukaričke padine, kako u pravcu ka Žarkovu i Ceraku, tako i duž Požeške ulice.

guzva, Saobraćaj
foto: Naxi kamere

Ogroman broj vozila kreće se i Smederevskim putem, a najkritičnije je nešto pre Stare Kaluđerice. Takođe, gužva je u gornjem delu Bulevara kralja Aleksandra, neposredno pre početka Smederevskog puta. Jovanke Radaković, Vitezova Karađorđeve zvezde, Mite Ružića, delovi su Mirijeva gde se vozila takođe jedva kreću.

Gužve su i Gospodara Vučića i Vojislava Ilića. Kolaps u gradu je već danima, a sutra se tek očekuje zakrčenje u svim pravcima, ponajviše na izlazima iz grada, jer se očekuje da će mnogi Beograđani krenuti put unutrašnjosti Srbije ili u inostranstvo, s obzirom na to da počinje zimski raspust za decu iz Centralne Srbije, a i ovog vikenda se čeka Nova godina.

Kurir.rs/Blic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track