"PRITISNITE I DRŽITE PROLEĆNI PASULJ" Baka iz Beograda kupila unuku tricikl pa je zbunilo uputstvo: ŠTA ZNAČI TO? (FOTO)
Foto: Kristina Kokhanova / Alamy / Alamy / Profimedia, scresnshot

"PRITISNITE I DRŽITE PROLEĆNI PASULJ" Baka iz Beograda kupila unuku tricikl pa je zbunilo uputstvo: ŠTA ZNAČI TO? (FOTO)

Beograd -

Jedna baka iz Beograda nije ni slutila da će tricikl koji je kupila unuku postati pravi izazov. Uz poklon za unuka, koji je poručila putem Interneta, stiglo je i uputstvo za sklapanje koje je postalo prava zagonetka. Umesto jasnih koraka kako sklopiti proizvod, uputstvo je bilo puno bukvalnih prevoda.

"Nisam mogla da poverujem. Pomislila sam da je neka šala", rekla je ova starija sugrađanka za Mondo. Dečakov deda je takođe ostao potpuno zbunjen. "Sve je bilo doslovno prevedeno, bez ikakvog smisla. Morali smo da improvizujemo i pokušamo da dešifrujemo šta piše."

Ispod jedne od nekoliko slika u uputstvu za sklapanje ovog tricikla pisalo je "pritisnite i držite prolećni pasulj za ubaci vanje", kao i "pritisnite i držite oprugu pasulj za ubacivanje potiska ručku u karoseriju automobila". Uputstvo prenosimo u celosti.

Upustvo, tricikl
foto: Screenshot

Upozorenje:

  • Prihvatljivi raspon ovog prozvoda je 3-6 godina.
  • Ovaj proizvod moraju skupljati odrasli, a ne na vatri.
  • Uverite se da svi moćni dodaci i brzi pre upotrebe, obezbediti bezbednu upotrebu tela.
  • Kada koristite ovaj prozvod, medicinska sestra ne sme da odlazi. Deca ne mogu da stoje u autobusu.
  • Nemojte ga koristiti na pragu, u blizini stepenica ili na pogrešnom mestu i teška strana. Zemljište, inače će prouzrokovati štetu.
  • Ovaj proizvod nije vozilo i ne može se koristiti na javnim putevima. Prevoz, kloni se skretanja, javni prevoz, bazen i druge druge oblasti kada vozite autobus.
  • Kada deca voze, druga deca ne mogu da guraju.
  • U cilju zaštite dece, staratelj mora pročitati uputstva pre upotrebe.
  • Ovaj priručnik sadrži važne informacije, molimo vas da ih držite ispravnim.
  • Da biste izbegli disanje sobe, držite plastični poklopac dalje od bebe.
Upustvo, tricikl
foto: Screenshot

Zajednički osećaj za:

  • Pre svake upotrebe proverite da li su različiti pričvršćivači čvrsto postavljeni.
  • Čvrsta mast će se redovno dodavati raznim rotirajućim delovima, upravljača i osovine. Da bi se poboljšao radni vek prozvoda.
  • Izbegavajte dugotrajnu upotrebu ili skladištenje na vlažnom, hladnom ili visokom mestu temperaturno okruženje.
  • Izbegavajte rad sa preopterećenjem.
Upustvo, tricikl
foto: Screenshot

Pitanje za nadležno Ministarstvo unutrašnje i spoljne trgovine je ko kontroliše ispravnost sadržaja u proizvodima koji se poručuju putem Interneta. Iz istog je rečeno da je Zakonom o trgovini definisan pojam daljinske trgovine kao trgovine isticanjem ponude i zaključenja ugovora za prodaju robe/usluga upotrebom jednog ili više sredstava komunikacije na daljinu, npr. Prodaja putem interneta, preko elektronske prodavnice, preko elektronske platforme koja povezuje trgovce i potrošače itd.

"Samim tim nadzor nad primenom ovog zakona i propisa donetih na osnovu ovog zakona, sprovodi Ministarstvo, kao i drugi državni organi u skladu sa delokrugom uređenim posebnim propisima, što je definisano čl. 46. Zakona na način da inspekcijski nadzor sprovodi Ministarstvo preko tržišnih inspektora, kao i drugi državni organi u skladu sa svojim delokrugom, prema posebnim propisima", navode iz Ministarstva i dodaju:

"U slučaju da potrošači imaju sumnje u nepravilnosti kupljene robe, mogu se obratiti, između ostalih, tržišnoj inspekciji, na način opisan na sajtu ministarstva, otvaranjem linka u podnaslovu 'USLUGE' ili predajom pismena na pisarnici".

(Kurir.rs/MONDO/N.D.)

Bonus video:

03:14

POZNATA PEVAČICA NA TEŠKIM MUKAMA! Jedva uspela da presvuče pelene bebi, upala u NEVIĐENU PANIKU i TOTALNO SE IZBEZUMILA! (VIDEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track