ZA DANAS ZAKAZANA KONSTITUTIVNA SEDNICA SKUPŠTINE BEOGRADA: Na dnevnom redu potvrđivanje mandata odbornika
Foto: Foto: Grad Beograd

ZA DANAS ZAKAZANA KONSTITUTIVNA SEDNICA SKUPŠTINE BEOGRADA: Na dnevnom redu potvrđivanje mandata odbornika

Beograd -

Konstitutivna sednica Skupštine Beograda, posle decembarskih izbora, zakazana je za danas, najavila je gradska uprava.

Pored izbora verifikacionog odbora za potvrđivanje mandata odbornika, na dnevnom redu je i izbor predsednika Skupštine grada, piše u saopštenju.

Izbor zamenika predsednika Skupštine grada Beograda i Predlog rešenja o postavljenju sekretara Skupštine i njegovog zamenika, takođe su na dnevnom redu. Sednicu je zakazao predsednik Privremenog organa Aleksandar Šapić, dodaje se.

Gradska skupština broji 110 odbornika a Srpska napredna stranka (SNS) i Socijalistička partija Srbije ukupno imaju 54, odnosno nedostaju im dva glasa da bi nastavili da vrše vlast.

Opoziciona lista "Srbija protiv nasilja" ima 43 odbornika, a koalicija NADA, koju čine Nova Demokratska stranka Srbije (NDSS) i Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) - sedam.

Lista "Mi glas iz naroda" Branimira Nestorovića osvojila je šest mandata, a njen nosilac na izborima u Beogradu je bio Aleksandar Jerković iz pokreta "Nema nazad - iza je Srbija".

Beogradski odbor SNS je odbacio te tvrdnje opozicije nazvavši ih - besmislenim. Početak sednice zakazan je za 10 časova.

Kurir.rs/Beta

Bonus video:

04:58

AKO SE PONOVE IZBORI U BEOGRADU, SRBIJA PROTIV NASILJA NEĆE IZAĆI NA NJIH! Aleksandar Šapić za Kurir TV o najvažnijim temama

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track