VAŽNO OBAVEŠTENjE ZA POSETIOCE GROBALJA NA SUTRAŠNJE ZADUŠNICE
Foto: JKP Pogrebne usluge Beograd

VAŽNO OBAVEŠTENjE ZA POSETIOCE GROBALJA NA SUTRAŠNJE ZADUŠNICE

Beograd -

Za starije sugrađane i one koji se otežano kreću obezbeđen prevoz na najvećim gradskim grobljima

Za Zadušnice, u subotu 09. marta 2024. godine, JKP „Pogrebne usluge“ Beograd, apeluju na građane da za odlazak na groblje, umesto svojih automobila, koriste gradski prevoz.

Toga dana na snazi će biti zabrana ulaska motornim vozilima i to prema sledećem rasporedu:

– Na Novom bežanijskom groblju zabrana ulaska motornim vozilima važi od 7:00 do 16:00 časova.

– Na groblju Orlovača, Lešće i Zbeg zabrana ulaska motornim vozilima važi od 7:00 do 15:00 časova.

– Na Novom i Centralnom groblju zabrana ulaska motornim vozilima važi tokom celog dana, kao i narednog dana 10.marta 2024. godine.

– Staro bežanijsko, Zemunsko, Banjičko i Topčidersko groblje su zatvorenog tipa, odnosno ulazak motornim vozilima na ova groblja nije moguć.

Za posetioce koji se teže kreću i starije sugrađane, na najvećim gradskim grobljima: Lešću, Orlovači, i Novoj Bežaniji, obezbeđena su tri komforna minibus vozila sa klimatizacijom, koji će ih besplatno prevoziti. Organizovani prevoz će za Zadušnice u subotu 09. marta 2024. godine saobraćati u određenim intervalima, u periodu od 07:00 do 15:00 časova, od ulazne kapije do najudaljenijih parcela. Na Novom, Centralom i groblju Zbeg, za Zadušnice biće organizovan prevoz službenim automobilima preduzeća, u periodu od 07:00 do 15:00 časova.

JKP “Pogrebne usluge” Beograd
foto: JKP Pogrebne usluge Beograd

UPOZORENJE NA NESTABILNE SPOMENIKE

JKP „Pogrebene usluge“ Beograd apeluje na posetioce grobalja da prilikom posete grobnim mestima na Zadušnice budu oprezni i da se ne naslanjaju na spomenike, posebno na starijim grobljima u nadležnosti preduzeća. Tokom redovne kontrole stabilnosti spomenika, stručne ekipe preduzeća utvrdile su da postoji određen broj spomenika koji su nestručno podignuti, dotrajali i NESTABILNI, pa u slučaju naslanjanja i mehaničkog pritiska može da dođe do njihovog pada i povređivanja prisutnih lica. Posebno skrećemo pažnju roditeljima sa malom decom, da vode računa o njihovom kretanju i da se ne odvajaju prilikom posete groblju. Podsećamo da je na groblje zabranjen pristup deci mlađoj od 10 godina bez pratnje odraslog lica.

Ukoliko uočite opasnost od pada spomenika, molimo Vas da o tome obavestite Upravu groblja (ili se obratite na adresu elektronske pošte info@beogradskagroblja.rs).

JKP “Pogrebne usluge” Beograd

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track