OPŠTINA GROCKA DOBIJA MULTIFUNKCIONALNU SPORTSKU HALU: Svi koji se bave sportom imaće i kompleks sa terenima i bazenom
Foto: Beoinfo

OPŠTINA GROCKA DOBIJA MULTIFUNKCIONALNU SPORTSKU HALU: Svi koji se bave sportom imaće i kompleks sa terenima i bazenom

Beograd -

Kada smo prošle godine odvajali novac za kapitalne projekte, cilj nam je bio da u opštini Grocka napravimo ozbiljan sportski kompleks koji će moći da zadovolji potrebe čitave Grocke, pre svega mladih ljudi koji se bave sportom.

Obišli smo radove i trebalo bi da hala bude završena za četiri do pet meseci. U svakom slučaju, važno je da se zna gde odlaze sredstva koje Grad opredeljuje za ovakve kapitalne projekte.

Na prostoru iza hale u planu je da se naprave sportski tereni i bazen, koje će finansirati Grad, iako nas je trenutno usporio Privremeni organ i privremeno finansiranje. Nadamo se da će nakon 2. juna i to da se sredi.

Aleksandar Šapić, sportska hala Grocka
foto: Beoinfo

Najvažnije je to da će Grocka dobiti reprezentativnu, multifunkcionalnu sportsku halu gde će se održavati različite sportske manifestacije i koja će imati sertifikate FIBA, pa će tu moći da se organizuju i međunarodna takmičenja, istakao je Aleksandar Šapić, predsednik Privremenog organa Grada Beograda tokom obilaska radova na završetku sportske hale u Grockoj i dodao:

- Nadam se da ćemo doći na jesen da otvorimo sportsku halu i da ćemo do tada već uveliko imati završeni projekat za izgradnju bazena i sportskih terena. Kada se završe hala i projekat izgradnje pomenutih terena i bazena, moći ćemo da krenemo u izgradnju budućeg lepog sportskog kompleksa koji se nalazi na prelepoj lokaciji, ovde uz reku. Siguran sam da ćemo za godinu-dve, kada hala već uveliko bude u upotrebi, moći da se pohvalimo sportskim kapacitetima koje će koristiti, pre svega, mladi iz Grocke, ali i svi drugi koji ovde budu dolazili – rekao je on.

Aleksandar Šapić, sportska hala Grocka
foto: Beoinfo

Šapić je napomenuo da će u novoj hali građanima biti obezbeđeni besplatni termini za treniranje različitih sportova.

1 / 8 Foto: Beoinfo

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track