ŠAPIĆ OBIŠAO REKONSTRUISANU PIJACU 'STARI MERKATOR': Napravljen evropski izgled pijace sa garažom od 50 parking-mesta
Foto: Beoinfo

ŠAPIĆ OBIŠAO REKONSTRUISANU PIJACU 'STARI MERKATOR': Napravljen evropski izgled pijace sa garažom od 50 parking-mesta

Beograd -

Predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić obišao je danas potpuno rekonstruisanu pijacu „Stari Merkator” u okviru koje je izgrađena garaža sa 50 parking-mesta koju će od sutra moći da koriste posetioci.

- Veoma sam iznenađen i ujedno srećan kako ovo sve sada izgleda. Zadržan je stari duh za koji stanovnici Novog Beograda jako dobro znaju koliko je važan. Sve je urađeno po svetskim standardima, ulaz, mlečni deo, tezge, sve izgleda kao u najmodernijim i najuređenijim evropskim gradovima. Na sve to važan je i ovaj parking koji će olakšati kupovinu posetiocima pijace - rekao je Šapić.

Pijaca Stari Merkator, Aleksandar Šapić
foto: Beoinfo

Ukupna vrednost ove investicije, koja podrazumeva renoviranje pijace, prostora ispred pijace i izgradnje novih parking mesta, iznosi 263 miliona dinara.

Šapić je naglasio da predsednik Opštine Novi Beograd Bojan Bovan može da se pohvali da će njegovom zaslugom, kao i zaslugom Grada Beograda biti otvoren najveći broj parking-mesta ikada u ovoj beogradskoj opštini.

- Ako uzmemo u obzir Bulevar Zorana Đinđića gde smo otvorili nova parking-mesta, sve parkinge na Bežanijskoj kosi, pa više od 500 parking-mesta u Blokovima 61, 62, 63 i 64, ovaj parking, toliko parking-mesta na Novom Beogradu nije otvoreno u poslednjih deset godina – naveo je Šapić.

Govoreći o izgradnji i rekonstrukciji gradskih pijaca on je podsetio da je pijaca u Borči potpuno revitalizovana.

Pijaca Stari Merkator, Aleksandar Šapić
foto: Beoinfo

- Pored toga mi radimo pijace u Obrenovcu i Lazarevcu, nedavno je raspisana javna nabavka za projektovanje pijace „Bajloni”, a očekujemo da izvođenje radova na Vračarskoj pijaci počne u toku ove godine.

Izuzev toga „Beogradski buvljak”, koji se sada nalazi na Miljakovcu, izgleda potpuno u skladu sa svim evropskim standardima, rekao je predsednik Privremenog organa koji je naglasio da sređivanje beogradskih pijaca i njihov evropski izgled samo zlonamerni neće da primete.

Šapić je pohvalio rukovodstvo „Beogradskih pijaca” koje je sprovelo ove rekonstrukcije i rekao da očekuje uspešan završetak radova u Obrenovcu i Lazarevcu.

Pijaca Stari Merkator, Aleksandar Šapić
foto: Beoinfo

- Pijace su sastavno mesto naše kulture i one su sada u potpunom novom ruhu, po novim standardima. Obećavam da ćemo nastaviti da uređujemo mesta koja su posećena i važna, kao što su pijace. Ljudi i pored velikih tržnih centara vole da odu na pijacu i ne smemo da dozvolimo da nam se one ugase. Želimo svim beogradskim pijacama da damo novi sjaj, a da istovremeno zadržimo njihovu tradicionalnu ulogu u društvu – zaključio je predsednik Privremenog organa.

1 / 16 Foto: Beoinfo

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja