FESTIVAL MAŠTOVITE FIZIKE Fascinantni eksperimenti sutra u centru Beograda! Ali i ono što ste dosad mogli da vidite samo na filmu
Foto: Muzej nauke i tehnike

Ulaz је slobodan

FESTIVAL MAŠTOVITE FIZIKE Fascinantni eksperimenti sutra u centru Beograda! Ali i ono što ste dosad mogli da vidite samo na filmu

Beograd -

Drugi Festival maštovite fizike, u saradnji Muzeja nauke i tehnike, Molekul centra zabavne nauke, Fizičkog fakulteta Univerziteta u Beogradu, Prve beogradske gimnazije i Matematičke gimnazije iz Beograda biće održan sutra od 12 do 18 časova, u Muzeju nauke i tehnike (ulaz iz Dobračine 51).

Obrazovni svet Beograda otvara vrata radoznalim umovima na Festivalu maštovite fizike, događaju koji okuplja tri vodeće institucije. Jedinstveni događaj, Festival maštovite fizike okuplja edukatore i entuzijaste iz oblasti fizike, matematike i robotike koji će posetiocima svih generacija uz zabavnu atmosferu približiti čarobni svet nauke kroz različite interaktivne radionice i eksperimente. Ulaz је slobodan.

Prva beogradska gimnazija vodi kroz maštovite i fascinantne eksperimente iz fizike. Posetioci će imati jedinstvenu priliku da osete uzbuđenje nauke dok prolaze kroz sobu punu lasera, koju su do sada imali prilike da vide samo u filmovima.

Festival maštovite fizike
foto: Muzej nauke i tehnike

Matematička gimnazija, poznata po svom inovativnom pristupu obrazovanju, predstaviće ideje svoje sekcije primenjene fizike i elektronike, uz demonstraciju naprednih softvera, robota i mnogih drugih projekata kojima su se istakli na svetskim takmičenjima.

Festival maštovite fizike
foto: Muzej nauke i tehnike

Fizički fakultet Univerziteta u Beogradu, kao jedan od glavnih organizatora, baziraće svoju prezentaciju na interaktivnim primerima fizike i provesti posetioce kroz seriju neverovatnih otkrića - od demonstracija elektriciteta i pritiska, preko raspevanih plamenova Rubensove cevi, do tajanstvenog plazma agregatnog stanja.

Festival maštovite fizike
foto: Muzej nauke i tehnike

Ovaj jedinstveni događaj nudi priliku da se fizika izučava na svež i dinamičan način, pružajući publici pristup nizu interaktivnih i edukativnih aktivnosti. Festival je nastao s idejom da razbije uobičajene predrasude o fizici kao suvoparnoj i teškoj disciplini, nudeći posetiocima priliku da istraže, eksperimentišu i dožive fiziku na potpuno nov način.

Festival maštovite fizike
foto: Muzej nauke i tehnike

Festival maštovite fizike je više od uobičajenog događaja - posetiocima svih uzrasta pruža priliku da putuju kroz svet nauke, budu aktivni učesnici, postave pitanja, otkriju nove ideje i uživaju u druženju sa stručnjacima, profesorima, studentima i učenicima ovih prestižnih institucija. Najvažnije od svega, festival je besplatan kako bi nauka i znanje bili dostupni svima, poručuju iz Muzeja nauke i tehnike.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track