Pogledajte, komunalci opet silom na GSP putnika

Pogledajte, komunalci opet silom na GSP putnika

Beograd -
Čuje se kako čovek moli policajce da ga ostave i viče "upomoć"

BEOGRAD - Na internet sajtu Jutjub pojavio se snimak dvojice beogradskih komunalnih policajaca koji čoveku drže ruke iza leđa jer, navodno, nije želeo da izađe iz autobusa Gradskog saobraćajnog preduzeća.

Čuje se kako čovek moli policajce da ga ostave i viče "upomoć".

Na Jutjubu se 18. septembra pojavio snimak komunalnog policajca koji pesnicom udara u stomak putnika, nakon neuspelog pokušaja da ga izbaci iz autobusa, jer nije imao kartu.

Komunalna policija: Nismo prekoračili ovlašćenja

Komunalna policija Beograda demantovala je da su njeni pripadnici, koji su u sredu snimljeni kako na Smederevskom putu bb kod skretanja za Kaluđericu pokušavaju da stave jednom sugrađaninu lisice na ruke, prekoračili ovlašćenja.

Kako se navodi u saopštenju, ovo nije prvi put da se u javnosti pojavljuju snimci na kojima se ne vidi šta prethodi zakonitom postupanju Komunalne policije.

"Juče, oko 17 sati, u Ulici Smederevski put bb kod skretanja za Kaluđericu, komunalni policajci su u autobusu na liniji broj 306, zatekli lice koje nije imalo voznu kartu. S obzirom na to da je putnik zatečen u prekršaju, zamoljen je da napusti vozilo, a kako je to odbio, uz verbalne pretnje, psovke i fizički nasrtaj na kontrolora, a potom i na našu patrolu, prema njemu su primenjena zakonom propisana ovlašćenja", saopšteno je.

Kako se dodaje, putnik koji se vidi na snimku doveden je u policijsku stanicu na Zvezdari radi utvrđivanja identiteta i preduzimanja drugih mera iz nadležnosti policije.

"Pripadnici komunalne policije nijednog trenutka nisu prekoračili ovlašćenja.

Napominjemo još jednom, da sugrađani koji imaju kartu u vozilima Gradskog prevoza niti su imali, niti će imati neprijatnosti sa kontrolorima niti sa Komunalnom policijom", saopštila je Komunalna policija.

http://www.youtube.com/watch?v=m_N53ISs7nM

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja