Đilas primio delegaciju nemačke pokrajine Baden Virtemberg

Đilas primio delegaciju nemačke pokrajine Baden Virtemberg

Beograd -
Cilj posete je produbljivanje srpsko-nemačkog dijaloga na lokalnom nivou, konkretizacija saradnje između naših i nemačkih gradova, kao i ispitivanje mogućnosti za sklapanje partnerstva sa gradovima u Srbiji

BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas i zamenica gradonačelnika Tatjana Pašić primili su danas u Starom dvoru delegaciju koju čini osamnaest gradonačelnika iz nemačke pokrajine Baden Virtemberg i predstavnika Društva srpsko-nemačkog prijateljstva za ovu pokrajinu. Cilj posete je produbljivanje srpsko-nemačkog dijaloga na lokalnom nivou, konkretizacija saradnje između naših i nemačkih gradova, kao i ispitivanje mogućnosti za sklapanje partnerstva sa gradovima u Srbiji.– Najviše konkretnih stvari za naše sugrađane možemo da učinimo upravo ako se bavimo politikom na lokalnom nivou. Umesto bavljenja visokom politikom, ljudima u našim gradovima mnogo je važnije kako ti gradovi izgledaju, kakva je zdravstvena zaštita, kakva su obdaništa, škole, i gradski prevoz jer je to nešto što je u 21. veku građanima najvažnije.

Nažalost, mi i dalje plaćamo veliku cenu onoga što se dešavalo poslednjih deset godina prošlog veka, kada smo živeli u jednom sistemu gde je svako radio po svojoj volji. Zato verujem da saveti koje možemo dobiti od vas mogu mnogo da pomognu našim gradovima kako bismo od njih napravili što bolje mesto za život. Nemačka je zemlja sa kojom Srbija ima najjaču ekonomsku saradnju i koja nam je mnogo pomogla poslednjih deset godina na našem putu ka Evropskoj uniji i ja vam na tome zahvaljujem– rekao je gradonačelnik Dragan Đilas.

U delegaciji pokrajine Baden Virtemberg su Ginter Krihbaum, poslanik Hrišćansko-demokrtakse unije (CDU), poslanik Bundestaga i predsednik Odbora Bundestaga za saradnju sa EU, Igor Samardžić, predsednik Društva srpsko-nemačkog prijateljstva za Baden Virtemberg, i 18 gradonačelnika gradova iz ove pokrajine predvođenih Karlom Rejkingerom, šefom regionalnog predstavništva regije Forchajm Enckrajs.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track