Skupština ULUS: 7 članova isključeno

Skupština ULUS: 7 članova isključeno

Beograd -
Većinom glasova iz ULUS-a su isključeni članovi koji sebe, prema oceni Skupštine, nezakonito i neovlašćeno nazivaju Radno predsedništvo vanredne Skupštine ULUS

BEOGRAD- Redovna, ponovljena Skupština Udruženja likovnih umetnika, održana u Umetničkom paviljonu "Cvijeta Zuzorić" uz prisustvo 117 članova ULUS-a, isključila je sedam članova a dvoje je dobilo javnu opomenu zbog nasilnog preuzimanja upravljanjem Udruženjem.

Većinom glasova iz ULUS-a su isključeni članovi koji sebe, prema oceni Skupštine, nezakonito i neovlašćeno nazivaju Radno predsedništvo vanredne Skupštine ULUS-a: Mirjana Denkov, Dragoslav Krnajski, Zdravko Vajagić, Dobrica Kamparelić, Nataša Ivanić, Miroljub Filipović i Vlasta Mikić, a javnu opomenu su dobili Anica Vučetić i Vlada Ristivojević.

Predsednik Upravnog odbora Vukašin Milović podneo je izveštaj Skupštini u kome je za ove članove ULUS-a rekao da su bez podrške kolega uzurpirali službene prostorije ULUS-a, zamenili brave na kancelarijama, ukrali jedan od pečata, neovlašćeno uzimali novac iz blagajne, blokirali rad regularno izabranog rukovodstva zbog čega su protiv njih podnete krivične prijave.

Po Statutu ULUS-a i Zakonu o udruženjima, Skupština kao najvažnije telo ima ovlašćenje da donosi odluke o isključenju svojih članova. Skupština je danas proglasila ništavnim sve odluke koje je donela vanredna Skupština koja je nelegalna jer nije imala pet odsto potpisa članstva za njeno sazivanje.

Takođe je odlučeno da prva naredna Skupština ULUS-a bude izborna.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track