U nedelju festival interaktivnih mašina
Foto: Beoinfo

U nedelju festival interaktivnih mašina

Beograd -
Festival će na uglu Maksima Gorkog i Kalenićeve otvoriti mašina „Besnilo”, koja će uz nekoliko okreta pedala proizvesti hiljade balona od sapunice

BEOGRAD - Umetničko-inženjerski kolektiv „Karkatag” organizuje festival interaktivnih mašina „Četiri mehaničke tačke” u nedelju, 21. oktobra, od 12 do 17 časova na četiri različite lokacije u okolini Kalenić pijace na Vračaru.

Ovaj događaj, kao i pripremne radionice, podržali su Sekretarijat za sport i omladinu i opština Vračar.Festival će na uglu Maksima Gorkog i Kalenićeve otvoriti mašina „Besnilo”, koja će uz nekoliko okreta pedala proizvesti hiljade balona od sapunice.

Posetioci će moći da trče u džinovskom točku za hrčka, vide i probaju interaktivnu mehaničku baštu ili slušaju nastupe muzičara na mehaničkim muzičkim instrumetnima.

Ove instalacije biće postavljene na uglu Mutapove i Makenzijeve („Kad bi se gađali tramvajima” u 15 časova), na proširenju trotoara u Kursulinoj 38 („Kinetička bašta” od 12 do 17 časova) i javnoj garaži kod Kalenić pijace („Muzika iz zupčanika”, 12 do 17 časova povremene muzičke improvizacije muzičara i prolaznika).

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track