Dodik danas na Sajmu knjiga

Knjiga bez granica

Dodik danas na Sajmu knjiga

Beograd -
U Sali 4 Beogradskog sajma u podne je planiran sastanak ministra kulture Bratislav Petković i predsednika Republike Srpske

BEOGRAD - Danas, drugog dana Sajma knjiga posetioci će biti u prilici da prate rad prvog foruma posvećenog temi "Knjiga bez granica", na kome će o problemima regionalne distribucije razgovarati predstavnici Ministarstva kulture i izdavača iz regiona.

U Sali 4 Beogradskog sajma u podne je planiran sastanak ministra kulture Bratislav Petković i predsednika Republike Srpske Milorada Dodika.

U sali "Borislav Pekić" nastupiće od 15 sati poznata performerka Katalin Ladik poreklom iz Vojvodine koja sada živi u Budimpešti i ona će sa Dubravkom Đurić razgovarati na temu "Telo, glas, tekst".

U istom prostoru, u 17 sati biće održano predavanje posvećeno Borislavu Pekiću čija se 20-godišnjica smrti ove godine obeležava na Sajmu. Predavač će biti prof dr Jasmina Lukić iz Budimpešte, a tema je "Književnost, etika, politika: Kako čitati Borislava Pekića 2012. godine".

Na Sajmu će biti dodeljena i prva nagrada koju uručuje Zadužbina Dositej Obradović stranom izdavaču koji je doprineo popularizaciji srpske književnosti i kulture. Nagrada će biti uručena slovačkoj izdavačkoj kući "Kaligram".

Na štandovima izdavača gostovaće pisci: Bajram Haliti, Martin Bjergegard, Noemi Seči koja je u ime počasnog gosta - Mađarske - pozdravila posetioce na otvaranju Sajma, Vesna Milek koja je napisala biografiju slovenačkog glumca Kavace, a na štandu Zavoda za udžbenike biće predstavljena luksuzna monografija posvećena životu Svetog Save kako je opisan u Ruskom carskom letopisu iz 13. veka.

Tokom dana će se odvijati i programi na štandu Kancelarije za Kosovo i Metohiju, biće otvorena izložba, nastupiće kulturno-umetnička društva, održane tribine posvećene nacionalnom identitetu i evrointegracijama, a počeće sa radom i Strip sala koja je prošle godine izazvala veliko interesovanje posetilaca.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track