Odobren kuvajtski kredit za Prokop

Infrastruktura

Odobren kuvajtski kredit za Prokop

Beograd -
Zvanično potpisivanje sporazuma o realizaciji kuvajtskog kredita za izgradnju glavne železničke stanice „Prokop" u Beogradu, biće obavljeno u Beogradu 28. novembra ove godine

BEOGRAD - Upravni odbor Kuvajtskog fonda za arapski ekonomski razvoj odobrio je kredit Srbiji u iznosu od 25 miliona evra za izgradnju glavne železničke stanice „Prokop" u Beogradu, saopštio je danas kabinet potpredsednika Vlade i ministra spoljne i unutrašnje trgovine Rasima Ljajića.

Kako je navedeno u saopstenju, generalni direktor fonda Abdulvahab Al-Bader izvestio je Ljajića da je fond takvu odluku doneo na jučerašnjoj sednici.

Kako je najavljeno, zvanično potpisivanje sporazuma o realizaciji kuvajtskog kredita za izgradnju glavne železničke stanice „Prokop" u Beogradu, biće obavljeno u Beogradu 28. novembra ove godine.

U ime Srbije sporazum će potpisati predsednik Vlade Republike Srbije Ivica Dačić, a u ime Države Kuvajt potpisnik će biti generalni direktor Kuvajtskog fonda za arapski ekonomski razvoj Abdulvahab Al-Bader.

Tokom novembarskog boravka kuvajtske delegacije u Srbiji, predstavnicima Kuvajtskog fonda za arapski ekonomski razvoj biće predstavljeni i drugi infrastrukturni projekti za čiju realizaciju je zainteresovana Vlada Republike Srbije, a o kojima je bilo reči prilikom prekjučerašnjeg razgovora između potpredsednika Vlade i ministra spoljne i unutrašnje trgovine Rasima Ljajića i premijera Kuvajta Džabera Al-Mubaraka Al-Sabaha.

Srbija je pored Ukrajine jedina evropska država kojoj je u ovoj godini odobren kredit Kuvajtskog fonda za arapski ekonomski razvoj, napominje se u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track