EU na Sajmu knjiga

Prvi put

EU na Sajmu knjiga

Beograd -
Na štandu EU Info centra večeras u 18 nastupa Dah teatar, a u petak i subotu pozorište "Duško Radović"

BEOGRAD - Delegacija Evropske unije (EU) u Srbiji s projektom Info centar prvi put učestvuje na Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu, a posetiocima predstavlja izdavačke i umetničke projekte sprovedene uz finansijsku podršku EU i internet sajt Biblioteka EU (Bookshop EU).

Menadžer projekta EU Info centra Dubravka Savić rekla je da internet portal Biblioteka EU (Bookshop EU) omogućava korisnicima da iz bilo kog dela sveta, pa i iz Srbije, poruče publikaciju koja će im za nekoliko dana stići na kućnu adresu.

"To nisu samo zvanične publikacije, njihov spektar je veoma širok, a omogućeno je i njihovo besplatno preuzimanje", rekla je Savićeva.

Prema njenim rečima, na štandu EU Info centra u Hali 2a svakog dana u 17 biće predstavljane knjige čije je prevođenje na srpski jezik finansirala EU u programu "Kultura 2007-2013", a tim promocijama prisustvuju izdavači, prevodioci i neki od autora.

Ona je navela da je EU podržala prevođenje na srpski jezik značajnih dela savremenih evropskih pisaca koja su objavile izdavačke kuće "Geopoetika", "Zavet", "Odiseja", "Kreativni centar" i "Propolis Plus".

Na štandu EU Info centra večeras u 18 nastupa Dah teatar, a u petak i subotu pozorište "Duško Radović", najavila je Dubravka Savić.

Prema njenim rečima, sajamskim posetiocima predstavljeni su i umetnički poduhvati pozorišnih trupa koje je takođe podržala EU.

Gosti štanda EU Info centra svakog dana od 13 su i đaci trećeg i četvrtog razreda srednjih škola iz Čačka, Beograda, Leskovca, Niša, Kragujevca i Novog Pazara koji učestvuju u kvizu "Zdravo, Evropo".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track