Povređena žena kao pešak u Radničkoj ulici

Hitna pomoć

Povređena žena kao pešak u Radničkoj ulici

Beograd -
Žena od oko 35 godina zadobila je ortopedsku povredu potkolenice i prevezena je u Urgentni centar

BEOGRAD - Jedna žena povređena je jutros oko 5.30 časova kao pešak u saobraćaju u Radničkoj ulici u Beogradu, izjavila je portparol Hitne pomoći Nada Macura.

Žena, starosti oko 35 godina, zadobila je ortopedsku povredu potkolenice i prevezena je u Urgentni centar, rekla je Macura.

U saobraćajnom udesu koji se dogodio sinoć oko 21.20 časova na uglu ulica Beogradske i Krunske muškarac, star oko 40 godina, zadobio je povredu istezanje vratnog dela kičme, ali je odbio prevoz u bolnicu, kazala je Macura.

Hitna pomoć je tokom protekle noći u Beogradu obavila 133 intervencije, od kojih 14 na javnom mestu, a pomoć lekara su najčešće tražili astmatičari, srčani, hronični respiratorni bolesnici i osobe sa stomačnim virusima, navela je Macura.

U protekla 24 sata obavljene su 264 intervencije, od kojih 42 na javnom mestu.Macura je savetovala adekvatno, slojevito i toplije oblačenje, uzimanje toplih napitaka, provetravanje prostorija u kojima se boravi. Zdrave osobe bi trebalo da uzimaju kaloričniju hranu, a hronični bolesnici sa visokim arterijskim krvnim pritiskom trebalo bi da uzimaju hranu sa manje soli, dodala je Macura.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track