Prikupljanje elektronskog i električnog otpada na FON

Beograd

Prikupljanje elektronskog i električnog otpada na FON

Beograd -
Namenski plastični kontejneri za odlaganje te vrste otpada namešteni su u dvorištu Fakulteta organozacionih nauka

BEOGRAD - Na Fakultetu organizacionih nauka (FON) u Beogradu je u toku akcija prikupljanje elektronskog i električnog otpada, koja će trajati do 9. oktobra, saopštila je organizacija Ajsek (AIESEC).

Kako se navodi, namenski plastični kontejneri za odlaganje te vrste otpada namešteni su u dvorištu Fakulteta organozacionih nauka.

Akcija pod nazivom "Open IT" počela je 26. oktobra, a svi koji imaju rashodovane računare, tastature, skenere, faks mašine, štampače, sitne kuhinjske aparate, usisivače, televizore, monitore mogu taj otpad doleti radnim danaima od 9.00 do 19.00. Namenske kontejnere za tu akciju je obezbedio BIS Reciklažni centar.

Olivera Radovančev iz tog centra je kao primer svrsihodnosti prikupljanja eletronsnkog i električnog otpada navlea da tona starih mobilnih telefona sadrži metale u vrednosti od 15.000 dolara.

Ajsek (www.aiesec.org.rs) je globalna, apolitična, nezavisna i neprofitna organizacija, koja postoji u preko 160 zemalja, a vode je studenti i diplomci institucija visokog obrazovanja, koji su zainteresovani za globalne teme, liderstvo i menadžment.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track