Mjuzikl Rebeka u Madlenijanumu

Premijera

Mjuzikl Rebeka u Madlenijanumu

Beograd -
Mjuzikl je inspirisan poznatim romanom Dafne di Morije "Rebeka", koji je širom sveta proslavio istoimeni film Alfreda Hičkoka

BEOGRAD - U Madlenijanumu su počele pripreme za premijeru mjuzikla "Rebeka" hitmejkera, uglednog filmskog i pozorišnog kompozitora Silvestera Levaja, čiji se mjuzikli izvode po celom svetu, ali u Madlenijanumu prvi put na ovim prostorima.Muziku i orkestraciju napisao je Silvester Levaj (Sylvester Levay), dok je autor libreta i stihova Majkl Kunc (Michael Kunze).

Mjuzikl je inspirisan poznatim romanom Dafne di Morije "Rebeka", koji je širom sveta proslavio istoimeni film Alfreda Hičkoka. "Rebeka" se postavlja kao spektakl koji Madlena Cepter daruje Beogradu povodom jubilarne 15. sezone rada Opere i teatra Madlenianum.

Umetnička ekipa predvođena rediteljem Nebojšem Bradićem i dirigentom Đorđem Stankovićem, dočaraće nam priču o bogatom Englezu Maksu de Vinteru i njegovoj novoj i mladoj supruzi, kao i gospođi Denvers, domaćici zloslutnog dvorca Menderlej u kojem sve progoni duh Maksove prve supruge Rebeke.

Posebno je značajna inovirana tehnologija koja će se koristiti u vizuelnoj opremi scene, a kao deo scenografije koristiće se i engleski nameštaj epohe, koji će, kao i kostimi, veoma doprineti likovnosti i sceničnosti dela. Scenografiju potpisuje Geroslav Zarić, kostime Maja Nedeljković Davidovac, a koreografiju Vera Obradović.

Uloge tumače Ivan Bosiljčić, Katarina Gojković, Nataša Marković, Dejan Lutkić, Žarko Stepanov, Dušica Novaković, Zoran Leković, Goran Daničić i drugi, a od dve mlade, nežne heroine koje tumače mladu gospođu De Vinter, Branislave Podrumac i Snežane Jeremić, očekujemo da postanu nove zvezde.

Svetsku premijeru mjuzikl "Rebeka" doživeo je 2004. u Tokiju, a 2006. i evropsku premijeru u Beču. Rebeka je postavljena i u Budimpešti, Bukureštu, Finskoj, Švajcarskoj i Nemačkoj. Izvodi se na engleskom, japanskom, nemačkom jeziku. Ekskluzivnost produkcije Madlenijanuma je izvođenje na srpskom jeziku.

Mesec dana pre brodvejske premijere zakazana je srpska premijera u Madlenianumu na Velikoj sceni 9. decembra, a prva repriza je 11. decembra.

http://www.youtube.com/watch?v=B-SZOwrhTds

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track